predstavljanje

Predstavljanje knjige: Dictionnaire de la Méditerranée


vrijeme: 22.11.2016. 18:00
mjesto: Preradovićeva 5, Zagreb
organizator: Medijateka Francuskog instituta u Hrvatskoj

Medijateka Francuskog instituta u Hrvatskoj poziva na predstavljanje knjige Dictionnaire de la Méditerranée autora Dionigi Albera, Maryline Crivello et Mohamed Tozy u suradnji s Gisèle Seimandi koje će se održati u utorak, 22. studenog, u 18 sati.
Ovo izuzetno djelo predstavit će jedan od autora, g. Dionigi Albera, antropolog, ravnatelj istraživanja u CNRS-u i direktor Instituta za mediteransku, europsku i komparativnu etnologiju iz Aix-en-Provence.
 
Predavanje će se održati  na francuskom jeziku uz konsekutivni prijevod na hrvatski jezik.
 
Knjiga « Dictionnaire de la Méditerranée »  donosi pregled recentnih radova posvećenih spoznajama, teritorijima, sjećanjima i amblematičnim figurama velike složenosti i izuzetnog bogatstva. Povezujući sve discipline društvenih i humanističkih znanosti, djelo daje pregled aktualnih spoznaja i stavlja naglasak na raznolikost  percepcija, kao i na kretanja i područja znanstvenog razmišljanja u nastajanju.
Knjiga je nastala s namjerom da postane sredstvo za rad i daljnje razmišljanje. Namijenjena je studentima i istraživačima, kao i aktualnim kulturnim, ekonomskim i političkim akterima, ali i svim osobama zainteresiranima za budućnost mediteranskog prostora.
 
Molimo Vas da g. Djuri Zifri (djuro.zifra@diplomatie.gouv.fr) potvrdite svoj dolazak najkasnije do 22. studenog 2016. godine u 12 sati.
 

(L.V., 17.11.2016)