natječaj

Poziv za sudjelovanjem hrvatskih knjiga u natječaju Best Book Design from all over the World i izložbi Book Art International u 2017. godini


prijava: 07.12.2016.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i ove je godine organizator natječaja Hrvatska lijepa knjiga radi odabira najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga za međunarodni natječaj Best Book Design from all over the World, koji će se održati u sklopu Sajma knjiga u Leipzigu, te za izložbu Book Art International, koja se održava u sklopu Međunarodnoga sajma knjiga u Frankfurtu. Pozivaju se zainteresirani hrvatski nakladnici da do 7. prosinca pošalju knjige koje bi željeli prijaviti na natječaj.

Riječ je o natječaju i izložbi na kojima se predstavljaju dosegnute razine kreacija likovnih urednika, dizajnera te tiskarskoga umijeća. Knjige se mogu poslati na adresu
Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu
Ulica Hrvatske bratske zajednice 4
10 000 Zagreb, s naznakom 'Hrvatska lijepa knjiga'.

Prijaviti se mogu knjige koje su objavljene tijekom 2016. godine. Ocjenjivački sud odabrat će tijekom prosinca najljepše oblikovane hrvatske knjige, a organizator će o njihovu izboru obavijestiti javnost preko medija.

Kategorije u kojima se knjige mogu prijaviti na natječaj su: književnost; znanost; monografije o umjetnosti i umjetnicima i fotomonografije; knjige za djecu i mladež; školske knjige; bibliofilska i reprint izdanja te katalozi.

Odabrane knjige nakon Sajma u Frankfurtu postaju dio fonda Njemačkoga muzeja za povijest knjige i pisanja, koji je dio Njemačke nacionalne knjižnice (Die Deutsche Bibliothek).

(M.K., 17.11.2016)