Preskočite na glavni sadržaj

BADco. gostuje u SAD-u

Članovi BADco. trenutno se nalaze na rezidencijalnom istraživačkom boravku u Chicagu gdje pripremaju novi rad koji će premijerno biti izveden u svibnju u impresivnoj dvorani Chicago Cultural Center u sklopu velike međunarodne izložbe 'Goat Island: We Have Discovered a Performance by Making It'. Prve rezultate istraživanja predstavit će u Links Hall-u u Chicagu 23.2.2019.
vrijeme: 23.02.2019.
mjesto: SAD; Chicago
url: http://www.in-time-performance.org/links-hallbadco-and-oblivia/
U srpnju 2018. BADco. je dobio poziv od strane kustosa čikaškog trijenala IN>TIME2019 Grega Lunceforda, da kao jedni od devet odabranih umjetnika kolektivno sudjeluju u velikoj međunarodnoj izložbi “Goat Island: We Have Discovered a Performance by Making It”. Izložba je posvećena radu čikaške izvedbene skupine Goat Island, kazališne trupe koja je svojim radovima 80-ih i 90-ih godina mijenjala ideju i sliku suvremene izvedbe i čiji se utjecaj jasno može locirati u poetikama mnogih relevantnih autorica i kazališnih grupa u Europi i SAD-u. Goat Island bila je jedna od najznačajnijih postdramskih kazališnih skupina i svoj je rad prvenstveno temeljila na zajedničkoj proizvodnji i proizvodnji zajedništva, kontinuirano preispitujući izvedbeno-predstavljačke procedure te granična područja performansa, suvremenog plesa i glumačkog kazališta. Skupina je osnovana 1987. godine u Chicagu. a jezgru Goat Islanda činili su Karen Christopher, Matthew Goulish, Lin Hixson (redateljica), Mark Jeffery, Bryan Saner i Litó Walkey.

 

Projekt  “Goat Island: We Have Discovered The Performance By Making It” će imati dvije glavne programske linije; izlaganje arhivske građe rada Goat Island kroz niz publikacija i simpozij na samom kraju te izložba koja se sastoji odaziva devet umjetnika koji svaki, u formatu žive izvedbe, instalacije, video rada ili kombinirajući umjetničke formate, stvaraju novi rad u dijalogu s jednom od devet predstava Goat Islanda. BADco. razvija izvedbeno-izložbeno strukturu na temu iz predstave „The Sea and The Poison” koju smo imali prilike uživo gledati na Eurokazu 1999.g. i koja se bavila problemima Zaljevskog rata, potopa i nemogućih pokušaja u umjetnosti. Cilj rada BADco. je kroz rad u Chicagu i Zagrebu postaviti pred svoje autore i izvođače izazov nemogućeg plesa kojem se ishod mora tražiti u prijevodu u drugi umjetnički medij i time razviti jedan ili više transdisciplinarnih i transformativnih radova u formatima na križanju kolekcije, video dokumentacije, predavanja i izvedbe.

 

Promocija nove knjige G.S.Pristaša “Exploded Gaze” i radionica održat će se na Sveučilištu Stanford 26.2.2019. Knjiga će uskoro biti dostupna na Superknjizara.hr , a uskoro i na europskim stranicama Amazona.

 

Besplatno se može preuzeti na ovom linku.