obavijest

KLFM - Radio dan i noć


vrijeme: 02.12.2016.
mjesto: KLFM.org / Ulica slobode 28 / Dom mladih
organizator: Radio KLFM

Već Treću godinu zaredom, u petak 2. prosinca 2016. community radio KLFM — Radio u zajednici kolektiv organizira program 'Radio dan i noć' kako bi približio javnosti svoj rad i koncept community radija, da bi pozvali zainteresirane nove suradnike i suradnice, a pritom se zajedno s svojim slušateljima i slušateljicama dobro zabavili.
U jutarnjim satima, u partnerstvu s Odsjekom za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije, organiziramo predavanje dizajnera vizualnih komunikacija i glazbenika Ivana Antunovića (Nieuw NDG) koji će predstaviti svoj rad. Ivanov rad je u potpunosti orijentiran na samizdat/uradi-sam proces – od produkcije glazbe, preko oblikovanja vizuala i pakiranja za različite medije, do njihove distribucije (label 0.5).
 
Nieuw NDG
Popodne se u 18 sati selimo u prostor Beton kina u Domu mladih na razgovor o poveznicama glazbe i dizajna, posebno o samizdat i uradi-sam produkciji. Razgovor će se fokusirati i na promjenu uloge dizajna u suvremenoj glazbenoj produkciji i konzumaciji u vremenu digitalnih i interaktivnih medija. U razgovoru će sudjelovati Željko Luketić (filmski i glazbeni kritičar, kourednik izdanja Electronic Jugoton i koautor izložbi o socijalističkoj disko kulturi ), Dejan Kršić (dizajner i ponekad DIY glazbenik — Nova Evropa), Mladen Đikić (glazbenik i DIY producent —nnnf) i Ivan Antunović (dizajner i glazbenik i DIY producent). Nakon razgovora, u 20:00, Ivan Antunović (Iv/An) će nas u istom prostoru zagrijati nastupom uživo.
 
Nieuw NDG
Nakon “Radio dana” i zagrijavanja u Beton kinu u 22 sata nastavljamo u “Radio noć” u klubu Quasimodo, gdje uz KLFM Soundsystem plešemo uz eklektični, klupski presjek radijskih emisija (Antidote, Demos, El5egundo, eXit, JSRC, La Strada/Mondo Cinematico, Radio Los Santos, QRT…).
 
Ne propustite našu “Radio noć” i ugrabite majicu, torbu, naljepnicu ili badge te svojom donacijom podržite KLFM – Radio u zajednici.
 
KLFM Soundsystem
DAN
 
12.00 – Predavanje Ivan Antunović (Nieuw NDG), DVK/UMAS
18.00 – Razgovor “Dizajn i glazba”, Beton kino, Dom mladih
20.00 – Koncert Iv/An, Beton kino, Dom mladih
NOĆ
 
22.00 – 04.00 KLFM Soundsystem, klub Quasimodo
 
 Svi programi su besplatni.
 
KLFM - Radio u zajednici projekt je community radija čija je osnovna namjena biti servis zajednice. Programski je temeljno usmjeren prema sadržajima koji se bave lokalnom, urbanom, pop i nezavisnom kulturom, tj. kulturom koja nije zastupljena od strane komercijalnih i ostalih mainstream medija. Radio djeluje u prostorima KUM-a, kluba Kocka, Dom mladih u Splitu. Program se emitira od 2012. godine streaming kanalom kroz pripadno web sjedište. Trenutno u proizvodnji programa surađuje volonterski preko 20 suradnika. KLFM trenutno bilježi slušanost od preko 7000 (unique) slušatelja mjesečno. Dodatno je radio stream dostupan kroz B.net i Iskon platformu te je u iTunes i TuneIn Radio ponudi. Web portal ima preko 5000 posjeta mjesečno. Facebook stranica ima preko 3000 pratitelja, a Twitter preko 1000.


 
 

(L.V., 30.11.2016)