Preskočite na glavni sadržaj

Zastavice s dječjim autoportretima najavili ovogodišnji 12. Monte Librić

Predfestivalskom akcijom i svečanim otvorenjem izložbe 'Ja sam lice grada / Io sono il volto della città', s više od tisuću dječjih autoportreta naslikanih na zastavicama, u subotu je na pulskim Giardinima najavljen 12. Festival dječje knjige Monte Librić koji će se od 8. do 14. travnja održati u pulskoj Zajednici Talijana.
vrijeme: 30.03.2019.
mjesto: Pula
url: http://www.montelibric.sanjamknjige.hr/hr/2019/naslovnica/
Program je počeo na pulskoj gradskoj tržnici veselom uličnom scensko-glazbenom povorkom koju je na štulama predvodila Sedina Cerovac kao Tonka i Jan Franjul kao Librić, likovi Monte Librića, te djeca, polaznici Studija glazbene kreativnosti Čarobna frula. Šetnjom uz glazbu, poeziju i poznati ritam himne Monte Librića povorka je krenula kroz središte najavljujući time ovogodišnju temu Monte Librića - "Volim grad / Amo la mia città".

 

Izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika grada Pule Elena Puh Belci, dok su djeca povukla posljednje uže s nanizanim autoportretima. Sedina Cerovac zahvalila je Međunarodnom dječjem festivalu Šibenik i njihovoj suradnici Zdenki Bilušić koja je idejni začetnik projekta izložbe dječjih autoportreta te pulskim dječjim vrtićima koji su sudjelovali u akciji.

 

Tako su temu Monte Librića "Volim grad / Amo la mia città" oživotvorila sama djeca pokazujući najljepše lice grada - dječje, šareno i veselo te su Giardini do završetka Monte Librića, 14. travnja pretvoreni u veliku galeriju na otvorenom uz više od 1.000 zastavica oslikanih dječjim autoportretima polaznika pulskih dječjih vrtića.

 

Budući da Monte Librić surađuje već niz godina s Međunarodnim dječjim festivalom Šibenik, Pulom je, uz tisuću pulskih, zavijorilo i 250 zastavica pristiglih iz Šibenika, koje su tek dio iz njihove bogate zbirke dječjih autoportreta.

 

Ovogodišnji 12. Festival dječje knjige Monte Librić održat će se od 8. do 14. travnja u Zajednici Talijana Pula uz pregršt promocija knjiga, kreativnih radionica, kazališnih predstava, filmskih projekcija i više od dvije tisuće naslova književnosti za djecu. (Hina)