predstavljanje

Predstavljanje novog broja časopisa Nepokoreni grad


vrijeme: 03.02.2017. 19:00
mjesto: Martićeva 14d, Zagreb
organizator: Mreža antifašistkinja Zagreba i Knjižni klub Booksa

Predstavljanje novog broja časopisa Nepokoreni grad, koji se bavi temom migracija, održat će se u petak, 3. veljače, u Knjižnom klubu Booksa,  spočetkom u 19:00 sati.
Krajem prošle godine izdan je novi, osmi broj časopisa Nepokoreni grad Mreže antifašistkinja Zagreba. Broj problematizira pitanje migracija u kontekstu tzv. izbjegličke krize koja nam je vrlo plastično razotkrila licemjerje i krizu europskih demokratskih vrijednosti te ozbiljno uzdrmala naoko stabilan europski poredak. Autori/ice u broju pišu o tome kako su grass roots organizacije solidarnom podrškom izbjeglicama reagirale na cinizam europskih i nacionalnih institucija, pitaju se imaju li uopće izbjeglice prava, koja su to prava i kako se za njih boriti i što za Europu, a što za migrante znači migrantski rad.

O tim i mnogim drugim temama urednice će na predstavljanju razgovarati sa Sarom Kekuš, aktivisticom Inicijative za podršku izbjeglicama 'Dobrodošli' i Asjom Korbar, volonterkom u organizaciji Are You Syrious? koje se za prava izbjeglica bore kroz direktan terenski rad, ali i zagovaranjem na institucionalnoj razini te s Branimirom Šloserom i Dženanom Kalamujić, aktivistima Baze za radničku inicijativu i demokratizaciju.

Uz Nepokoreni grad bit će predstavljen i novi, šesti broj Antifa fanzina, besplatne publikacije koja izlazi tromjesječno u Splitu, a moći će se pogledati i izložba Godina dana Antifa fanzina. Izložba je prikaz odabranih sadržaja iz prvih pet brojeva koje će posjetitelji ovom prilikom moći prelistati. 

Dođite i uzmite svoj primjerak novog broja Nepokorenog grada, a bit će dostupni i neki stari brojevi.


 

 

(L.V., 01.02.2017)