Preskočite na glavni sadržaj

Cirkobalkana 7: otvorenje izložbe i ulični performans

U povodu 7. festivala suvremenog cirkusa Cirkobalkana održat će se otvorenje izložbe svih dosadašnjih festivalskih plakata i ulični performans u izvedbi Cirkobalkana kolektiva u ponedjeljak, 29. travnja, u 19 sati, u Knjižnici Marije Jurić Zagorke.
vrijeme: 29.04.2019. 19 h
mjesto: Zagreb; Knjižnica Marije Jurić Zagorke, Krvavi most 2
url: http://cirkobalkana.org/hr/naslovna-2/
Izložba je plod suradnje Knjižnice Marije Jurić Zagorke i kolektiva Cirkorama koji se bavi promicanjem cirkuske umjetnosti kroz edukacije, predstave, performanse i ulične akcije, a ujedno je i jedan od organizatora ovog festivala. Predstavljeni plakati radovi su likovnih umjetnika i dizajnera koji svojim radom i izričajem pripadaju nezavisnoj kulturnoj sceni. Iako tematski i stilski različiti, vjerno dočaravaju cirkuski duh. Nekoć uobičajena i vrlo prisutna, tradicija izrade ovakve vrste plakata u novijoj je prošlosti zanemarena, stoga ovakav cirkuski festival likovnim umjetnicima i dizajnerima pruža priliku da se okušaju u tom nekoć vrlo jakom mediju i na taj način nastave prekinutu tradiciju.
 
Plakate su kreirali likovni umjetnici i dizajneri: Nikola Mijatović Bangavi, Marija Stojković, Marin Remić, Rina Barbarić i Dejan Dragosavac Ruta.
 
Prije otvorenja izložbe ispred knjižnice će se održati cirkuska predstava uličnog karaktera u izvedbi Cirkobalkana kolektiva, namijenjena svim dobnim skupinama.