istraživanje

Poziv na sudjelovanje u istraživanju o regionalnoj kulturnoj suradnji


vrijeme: 07.03.2017.
organizator: Desk Kreativna Evropa Srbija

Desk Kreativna Evropa Srbija organizira Forum Kreativna Europa 2017 koji će se održati od 18. do 21. travnja s temom (Re)pozicioniranje regije (Jugoistočne) Europe kroz kulturu te poziva kulturne radnike i radnice iz Hrvatske da sudjeluju u istraživanju koje se tiče regionalne suradnje.
Forum Kreativna Evropa 2017 je međunarodna konferencija Deska Kreativna Evropa Srbija posvećena temi regionalne suradnje kao strategije evropskog kulturnog razvoja i promoviranja programa Kreativna Europa.
 
Pored teme europske regionalne suradnje, sudionici Foruma će raditi na prepoznavanju snaga i specifičnosti kulturnog i kreativnog sektora regije, te pokušati odgovoriti na pitanja: kako regija može razvijati svoju kulturnu prepoznatljivost, može li koristiti dobra i loša iskustva drugih europskih regija poput skandinavske, baltičke ili centralnoeuropske, što su najbolje prilike za razvoj Jugoistočne Europe i koje je mjesto programa Kreativna Europa u tom procesu.
 
U svrhu zajedničkog definiranja preporuka za razvoj regije Jugoistočne Europe u okviru Foruma, Desk Kreativna Evropa Srbija  organizira provođenje istraživanja (Re)pozicioniranje regije Jugoistočne Europe kroz kulturu. Istraživanje se provodi u svim državama regije Jugoistočne Europe s ciljem da se mapiraju i analiziraju: prisustvo umjetnika iz regije na relevantnim međunarodnim manifestacijama,  najznačajnije projekte i inicijative regionalne suradnje, strateški dokumenti i pravni okvir regionalne suradnje, sadržaj turističkih promotivnih kampanja zemalja Jugoistočne Europe. Istraživanje uključuje i anketiranje profesionalaca u kulturi na temu strateških pravaca razvoja regije Jugoistočne Europe kroz kulturu.

Upitnik koji se tiče regionalne suradnje i strateških pravaca razvoja regije, možete preuzeti i popuniti ovdje.

 

(L.V., 07.03.2017)