Preskočite na glavni sadržaj

Panel rasprava o zajedničkim prostorima stvaranja

Što su to zajednički prostori stvaranja, popularni kao maker spaces i koje su ključne karakteristike takvih prostora saznajte na panel raspravi o zajedničkim prostorima stvaranja - inkubatorima pokretanja poslovanja, koja će se održati 17. svibnja 2019. u HKD Napredak u Zagrebu, s početkom u 11 sati.  
vrijeme: 17.05.2019.
prijava: 15.05.2019
mjesto: Zagreb, HKD Napredak, Bogovićeva 1
url: http://www.odraz.hr

Svrha skupa je informirati o inovativnom pristupu u poticanju poduzetništva kolaborativnim razvojem kreativnih ideja i prototipova u zajedničkim prostorima stvaranja.

Dodatno, zajednički prostori stvaranja u školama potiču mlade ljude na istraživanje svojih interesa, uče kako koristiti nove alate (fizičke i virtualne) i razvijaju kreativne projekte. Na skupu će se razgovarati o primjerima dobre prakse, kako javnim politikama potaknuti razvoj takvih prostora te kako ih u gradovima financirati iz sredstava EU-a.

U prvom dijelu panela ukratko će biti predstavljen projekt "Urban M" i koncept "maker space". Zatim će sudionici moći saznati kako program međuregionalne suradnje URBACT može doprinijeti zajedničkim prostorima stvaranja. U nastavku će biti održana rasprava u kojoj sudjeluju Marko Helfrih (Zagrebački inovacijski centar - ZICER), Paolo Zanzerović, (IRIM - Institut za razvoj i inovativnost mladih/Croatian Makers), Deborah Hustić (Radiona / Zagreb Makerspace), Mirka Jozić (Grad Zagreb, Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša-čeka se potvrda) i Zrinko Rebrina (Grad Zagreb, Ured za programe i projekte Europske unije).

Panel raspravu organiziraju zajedno Interreg projekt Urban M i Udruga gradova u RH (nacionalna točka Programa Urbact). Program rada >>>

Prijava
Sudjelovanje je potrebno prijaviti  do 15. svibnja 2019. putem sljedeće poveznice: http://tiny.cc/z9l25y

Cilj projekta "Urban M - Suradnjom do novih kolaborativnih inovativnih rješenja", u kojem Grad Zagreb sudjeluje kao partner, bolja je podrška i razvijanje inovacijske infrastrukture kroz "zajedničke prostore stvaranja" (maker spaces), koji su osmišljeni kao mjesto okupljanja ljudi različitih znanja i kompetencija, čijom se suradnjom dolazi do novih ideja i inovativnih proizvoda.