Preskočite na glavni sadržaj

Art-kino u Rijeci u lipnju počinje s projekcijama filmova na otvorenom

Art-kino u Rijeci i ovoga lipnja otvara svoju sezonu prikazivanja filmova na otvorenom u Ljetnom kinu, a program 'Najbolji od najboljih' donosi najgledanije i najtraženije naslove protekle kino sezone.
vrijeme: 04.06.2019.
mjesto: Rijeka; Art-kino Croatia, Krešimirova 2
url: http://www.art-kino.org/

Kako se doznaje od Art-kina prikazat će se „Posljednji Srbin u Hrvatskoj“ Predraga Ličine, „Koja je ovo država“ Vinka Brešana, „Srbenka“ Nebojše Slijepčevića, „Hladni rat“ Pawela Pawlikowskog, „Dogman“ Mattea Garronea, „Obiteljske veze“ Mayua Matsuoka i „Miljenica“ Yorgosa Lanthimosa te „Kuća koju je izgradio Jack“ Larsa von Triera i „Mi“ Jordana Peelea.


Premijerno će se 4. lipnja prikazati film „Teret“ Ognjena Glavonića s Leonom Lučevim u glavnoj ulozi, a iste večeri će na programu biti i kratkometražni film „Malo se sjećam tog dana“ u režiji Leona Lučeva.


Program u lipnju Art-kino otvara u subotu projekcijama novih filmova, „Ne zanima me ako u povijesti ostanemo zapamćeni kao barbari“, cijenjenog rumunjskog redatelja Radua Judea i belgijske drame Joachima Lafossea „Na putu“.


Od 6. do 8. lipnja na redu je retrospektiva Dušana Makvejeva s filmovima „Nedostaje mi Sonja Henie“, „W. R. Misterije organizma“, „Nevinost bez zaštite“ i „Manifesto“.


Od 13. do 16. lipnja u Art-kinu gostuje Animafest Zagreb s dva dugometražna i tri kratrometražna programa. Među njima su animirani krimić „Ruben Brandt, kolekcionar“ Milorada Kristića i animirana priča „Bunuel u labirintu kornjača“. (Hina)