natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Living Lab, Francuska


prijava: 05.10.2017.
mjesto: Francuska; Seine-et-Marne

Francusko županijsko vijeće Seine-et-Marne traži partnere za prijavu projekta 'Living Labs' u natječajnoj kategoriji projekata suradnje u programu Kreativna Europa, potprogram Kultura. 'Living Labs' djeluje u području kulturne baštine, digitalnog i kulturnog posredovanja, inovativne tehnologije, povijesnih spomenika, muzeja, turizma, scenografije, upravljanja projektima i sl. Prijave se primaju do 5. listopada 2017.!

Traže se dvije vrste partnera:

-  Lokaliteti – spomenici ili muzeji (po mogućnosti iz srednjeg vijeka, no ne moraju biti) koji dijele slične ili iste probleme i koji bi mogli biti domaćin „Living Lab-a“ kako bi odgovorili na svoje probleme o razvoju korisnika i povezanosti s teritorijem.
-  Sveučilišta, škole, privatne tvrtke (posebno start-upovi) koji bi bili zainteresirani za suradnju, a koji su specijalizirani u nekom od slijedećih područja: muzeologija, inovativne tehnologije, računalno kodiranje, pripovijedanje, marketing, turizam, sociologija, etnologija, povijest, arheologija.
 
Ovaj projekt predstavlja priliku za razmišljanje o sadašnjim i budućim oblicima povezivanja baštinskih i muzejskih prostora. 

Francusko županijsko vijeće iz Seine-et-Marne je javna ustanova s djelokrugom u području socijalne skrbi, transporta, prometa, obrazovanja, kulture, baštine, turizma, itd.

Utvrda Blandy-les-Tours je srednjovjekovni dvorac izgrađen između 11. i 15. stoljeća čiji je vlasnik Županijsko vijeće Seine-et-Marne koje želi izraditi kulturnu i turističku strategiju i strategiju za očuvanje kulturne baštine koja uključuje njezine spomenike i čitav teritorij. Francusko županijsko vijeće Seine-et-Marne osmislilo je projekt pod nazivom „Living Labs“ ususret Europskoj godini kulturne baštine, čiji je cilj umjetnička djela i spomenike kulture učiniti djelom muzejskih tura te na taj način učiniti ih dostupnijim široj javnosti.
 
Kontakt:
 
Vincent Dumas
director of the Castle of Blandy-les-Tours
E: vincent.dumas@departement77.fr
 
Nicolas Beuque
European Fund Project manager
E: nicolas.beuque@departement77.fr
 
Partner search from France
 

(R.P.B., 11.04.2017)