predstavljanje

Izložba radova najboljih hrvatskih ilustratora okupljenih u monografiji Zaklade Adris 'Nada'


vrijeme: 12.04.2017. - 16.04.2017.
mjesto: Croatian Design Superstore, Martićeva 4, Zagreb
organizator: Zaklada Adris

Večeras, 12. travnja će se u Croatian Design Superstoreu u Zagrebu otvoriti izložba radova najboljih hrvatskih ilustratora - radova koje su kreirali za knjigu 'Nada' Zaklade Adris. Njih 24-ero okupilo se na ovome projektu kako bi svaki ilustrirao po jedan od 24 najveća projekta iz područja znanosti, obrazovanja i stvaralaštva koje je do sada podržala Zaklada Adris.

 Ilustratori i ilustratorice čiji su radovi izloženi su: Iva Čurić, Nebojša Cvetković, Ana Žaja Petrak, Danijel Srdarev, Luka Juras, Davor Šunk, Hana Tintor, Anita Celić – Cella, Klarxy, Vedran Klemens, Filip Peraić, Alen Lipuš, Tomislav Torjanac, Imelda Ramović (Mireldy Design studio), Tea Jurišić, Srđana Modrinić – BooBoo, Helena Janečić, Igor Taritaš, Slaven Kosanović – Lunar, Tomislav Šestak, Dominik Vuković, Tonka Lujanac, Vendi Vernić i Davor Rukovanjski.
 
«Predstavljeni na jednome mjestu, u knjizi Nada, ovi projekti i njihove ilustracije pružaju nadu da Hrvatska ima budućnost. Knjiga je osjetljiva na dodir. Što se više koristi, to više nade ima.», pojasnio je Davor Bruketa iz Bruketa&Žinić OM koji su idejno osmislili i izradili knjigu na čijim se koricama nakon rukovanja sve više pojavljuje riječ NADA. Na otvorenju će se moći vidjeti i film o knjizi autora Blaža Šventa, Aleksandra Pavlovića i Komakina.
 
Monografija Zaklade Adris tako je, uz dokumentarnu vrijednost, postala i svojevrsna zbirka najboljeg od trenutne hrvatske ilustratorske scene koju karakterizira raznolikost autorskih rukopisa i pristupa. Njihov kreativni doprinos na vizualno je zanimljiv i nekonvencionalan način čitateljima približio širinu i vrijednost rada Zaklade.
 
Kako u očima vrsnih kreativaca izgleda primjerice genomska filostratografija, zatim transplatacija krvotvornih matičnih stanica ili sekvenciranje nanoporama u istraživanju porijekla višestaničnosti, možete razgledati do 16. travnja.
 

(L.V., 12.04.2017)

Tagovi: dizajn,