Preskočite na glavni sadržaj

Henry Raudales & Katarina Bassez - Enkabara

U ponedjeljak, 10. lipnja u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru s početkom u 20 sati, održat će se koncert violinista Henryja Raudalesa i Katarine Bassez, uz pratnju pijanistice Lies Colman.
vrijeme: 10.06.2019.
mjesto: Sveučilište u Zadru
url: http://www.kuzd.hr

Koncertni ured Zadar sezonu zatvara u velikom stilu - u ponedjeljak, 10.6. stiže Enkabara, projekt Henryja Raudalesa, koncertmajstora Briselske filharmonije, koji je karijeru započeo kao čudo od djeteta iz Gvatemale, da bi ga na jednom koncertu u SAD zapazio čuveni Yehudi Menuhin i preporučio u London.
Henry je glazbu učio od najvećih - primjerice kod Henryka Szerynga - i dijelio pozornicu s velikanima - Nigelom Kennedyjem i već spomenutim Menuhinom, kod kojega je violinu učila Katarina Bassez, jedna od najuzbudljivijih i najtraženijih europskih komornih glazbenica.
Katarina i Henry su 2006. osnovali ansambl Enkabara, koji slavi komornu glazbu - najaristokratskiju, najintimniju, najdemokratičniju od svih glazbi. Za Katarinu i Henryja biti violinist i glazbenik znači nadići ograničenja tehnike instrumenta, postići ljepotu u pokretu; dotaknuti ono neobjašnjivo i apstraktno u emocijama što nam daje nadu.

https://www.facebook.com/events/2244152429136426/