Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji CEKAO u 2020.

Pučko otvoreno učilište Zagreb poziva umjetnike i kustose da dostave svoje prijavnice za izlaganje u galeriji CEKAO za 2020. godinu. Prijaviti se mogu samostalne i skupne izložbe, ili kustoske koncepcije. Natječaj je otvoren do 11. srpnja 2019.
vrijeme: 11.06.2019.
prijava: 11.07.2019

Galerija CEKAO, u sklopu Pučkog otvorenog učilišta Zagreb djeluje od 1980. godine i interes joj je uvijek bio podržati izlagače mlađe generacije, koji su naknadno postali sastavni dio domaće i međunarodne suvremene umjetničke scene. Karakter prolaznog prostora galerije ponuđen je izlagačima u obliku mjesta za interveniranje vlastitim radom, privremeno implementiranje ideje ili koncepta, koji je potom ponuđen predviđenim, ali i brojnim nepredviđenim posjetiteljima, korisnicima prostora učilišta. Na ovaj način rad dobiva drugu vrstu vidljivosti, participirajući istodobno u aktivnom organizmu kuće, kojoj su Radovan Nikšić, Ninoslav Kučan i Bernardo Bernardi sredinom prošlog stoljeća osigurali ulazak u antologiju hrvatske arhitekture. Savjet galerije posebno će razmotriti izlagačke programe koji će svojim promišljanjem ujedno odgovoriti i na koji način ista doprinose spomenutom prostoru. Savjet zadržava također pravo poziva umjetnicima.

Savjet
Marko Tadić, predsjednik savjeta, umjetnik 
Jelena Pašić, povjesničarka umjetnosti, kustosica 
Ana Mušćet, voditeljica programa, umjetnica

Prijava
Ispunjenu prijavnicu poslati u pdf. formatu isključivo elektroničkom poštom na kultura@pou.hr. Rok za zaprimanje prijedloga je 11. 7. 2019. do 23.59 sati.
Za dodatna pitanja pisati možete na ana.muscet@pou.hr.
Poveznica na prijavnicu: https://docdro.id/1q0yP7H

https://www.facebook.com/pouzagreb/