Preskočite na glavni sadržaj

Književne večeri na Pelješcu

U Vrućici na poluotoku Pelješcu 20. i 21. lipnja književnim večerima započinje program Vrućiško kulturno ljeto 2019. Ove godine program, osim kazališnih predstava i koncerata klasične glazbe, po prvi put donosi književne večeri i izložbe.
vrijeme: 20.06.2019.
mjesto: Donja Vrućica i Gornja Vrućica
U četvrtak, 20. lipnja , s početkom u 20 sati, u Donjoj Vrućici, ispred Doma kulture, održat će se književna večer Književnost uživo: pričamo o identitetu, dok je dan poslije, u petak, 21. lipnja, također s početkom u 20,30 sati, u Gornjoj Vrućici na rasporedu program pod nazivom Književnim susretom do revitalizacije zaboravljenih mjesta.


Obje programske večeri uključuju gostovanje dvoje autora iz Hrvatske, a to su Igor Rajki i Deni Borozan, te makedonskog autora Igora Angjelkova, koji je ovomjesečni gost međunarodnog programa „Writers in residence“ Udruge Kurs iz Splita financiran sredstvima Europske unije. U razgovoru s voditeljicom Patricijom Horvat njih će troje u prvoj večeri podijeliti s publikom svoja razmišljanja o uvijek intrigantnoj temi identiteta, a sljedeće će večeri pobliže predstaviti svoj stvaralački rad. U razgovor će se uključiti i predsjednica Udruge Kurs Maja Vrančić, koja će upoznati publiku s aktivnostima splitskog rezidencijalnog programa za pisce i druge umjetnike.


Organizatori očekuju zanimljivu raspravu u koju će se imati priliku uključiti i posjetitelji, a sve s ciljem oživljavanja kulturnog života i približavanja književnosti stanovnicima ne samo velikih gradova nego i malih otočkih mjesta.


Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a realizira se u partnerstvu Udruge Vrućiški Bali iz Donje Vrućice i Udruge KURS iz Splita .