Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatska obilježava Svjetski dan glazbe, 21.6.2019.

Hrvatska glazbena unija i ove je godine pripremila bogat glazbeni program povodom Svjetskog dana glazbe koji se obilježava u petak, 21. lipnja.
vrijeme: 21.06.2019.
url: https://www.hgu.hr/

U gradovima diljem Hrvatske održat će se glazbeno-scenski programi u organizaciji podružnica Hrvatske glazbene unije. Velik broj profesionalnih i amaterskih glazbenika nastupit će na javnim gradskim površinama i time podsjetiti posjetitelje svih generacija na važnost glazbe u svakodnevnom životu.

Tijekom Svjetskog dana glazbe, gradovi postaju zonom slobodne svirke - glazbenici izlaze na ulice i svojom svirkom slave glazbu. Na više lokacija u Buju, Dubrovniku, Novskoj, Omišu, Osijeku, Puli, Sisku, Splitu, Primoštenu, Umagu, Zagrebu, ali i u brojnim manjim mjestima Primorsko-goranske županije održavat će se besplatni koncerti, radionice i druge glazbene priredbe. Priliku da pokažu svoj talent dobit će i brojni mladi kantautori i amaterski bendovi, a posjetitelji će moći uživati u popu i rocku, jazzu, bluesu, zabavnoj, klasičnoj i tradicionalnoj glazbi, ali i mnogim drugim žanrovima. Akustične svirke odzvanjat će ulicama i trgovima najvećih hrvatskih gradova koji će, svaki na svoj način, doprinijeti širenju univerzalne glazbene poruke te na najljepši i najveseliji način označiti početak ljeta.

Ove godine nastavlja se s programom u Tunelu Grič, gdje će se prvi puta nakon 25 godina održati cjelovečernji DJ Party, s početkom u 21h. After party će biti održan u Podmornici, u sklopu Katrana.

https://www.facebook.com/HrvatskaGlazbenaUnija/