Preskočite na glavni sadržaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Compagnie José Besprosvany – Belgija

Plesno i kazališno društvo Compagnie José Besprosvany traži partnere za prijavu na poziv Potpora za europske projekte suradnje u okviru Programa Kreativna Europa – potprograma Kultura.

Plesno i kazališno društvo Compagnie José Besprosvany osnovano je 1986. godine i njihova je djelatnost obilježena istraživanjima preklapanja koreografskog i kazališnog stvaralaštva, osobito s ciljem razvoja umjetničkih djela koja nude nove veze između pokreta, glazbe i teksta.

U okviru poziva potprograma Kultura za europske projekte suradnje traže partnere za kategoriju manjih projekata suradnje, a projektnu ideju trenutačno razvijaju s kazalištem Théâtre Royal du Parc u Bruxellesu. Projekt je proizašao iz prethodnog pozitivnog iskustva, temelji se na adaptaciji teksta „Antigone“ i izvedbi s naglaskom na poštivanje zakona i razlikovanju sekularnog zakonodavstva od religijskih načela i zakonitosti.  Projektom se nastoji odgovoriti na prioritete razvoja publike, stručnog usavršavanja i osposobljavanja, a konkretnije i na poticanje međukulturnog dijaloga i integraciju izbjeglica.
 
Kontakt:
José Besprosvany
idea@skynet.be
 
Partner search from Belgium