Preskočite na glavni sadržaj

Tjedan Helen Keller u Zagrebu

Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir, u razdoblju od 26. lipnja do 3. srpnja 2019., organizira niz aktivnosti, koje će se održati u sklopu međunarodnog Tjedna Helen Keller. Savez Dodir ove godine obilježava 25 godina djelovanja.
vrijeme: 26.06.2019.
mjesto: Zagreb
url: http://www.dodir.hr

'Tjedan je to svjesnosti o gluhosljepoći, a cilj nam je pojačanim aktivnostima i vidljivošću skrenuti pažnju javnosti, sugrađana, medija, institucija na sve probleme s kojima se gluhoslijepi članovi društva svakodnevno susreću, ali i istovremeno pokazati sav potencijal koji, u inkluzivnom društvu koje svima pruža jednake mogućnosti, mogu i ostvariti!'

Zagrebačka premijera predstave Neshvaćeni i zanemareni

U tjednu Helen Keller, a baš na rođendan ove gluhoslijepe američke književnice i aktivistice, čiji lik i djelo svjedoče da gluhosljepoća ne znači nužno život u mraku i tišini, svakako ne propustite i izvanrednu priliku da pogledate interaktivnu predstavu “Neshvaćeni i zanemareni”, koja je na repertoaru u četvrtak, 27. lipnja, u kazalištu Luda Kuća (Zvonimirova 63.) 17 sati! Ulaz je besplatan!
Predstava je realizirana u sklopu projekta“ Kultura bez granica i prepreka za gluhoslijepe osobe sa 54+" koji financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda 2014-2020 od strane Provedbenih tijela Ministarstva kulture i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Retrospektivna izložba Moja priča

U petak, 28. lipnja, održat će se svečano otvorenje retrospektivne izložbe Moja priča, gluhoslijepih umjetnika i kreativaca, u Muzeju grada Zagreba, u Opatičkoj 20.

Edukativni program pod nazivom Dodir znanja

U ponedjeljak, 1. srpnja, otvaraju se vrata učilišta u Medulićevoj 34, gdje će od 10 do 16 sati, građani i svi zainteresirani, moći (besplatno) sudjelovati u zanimljivom, interaktivnom edukativnom programu pod nazivom Dodir znanja. Cilj je educirati i upoznati širu javnost o gluhosljepoći, pristupu gluhoslijepoj osobi i znakovnom jeziku. Zainteresirani se mogu javiti na mail adresu voditelj_ureda@dodir.hr.

Raspored:
10:00 – 11.30 Mala škola znakovnog jezika – edukacija o znakovnom jeziku i upoznavanje sa osnovama hrvatskog znakovnog jezika, interaktivnog karaktera
12:00 - 13:30 Budi Ja – interaktivna radionica sa ciljem informiranja i osvješćivanja javnosti o gluhosljepoći. Gost, gluhoslijepi umjetnik Kristijan Bezuh.
14:00 - 16:00 Predavanje o gluhosljepoći i pristupu gluhoslijepoj osobi (predsjednica dr.sc. Sanja Tarczay)

https://www.facebook.com/savezdodir/