Preskočite na glavni sadržaj

10. Kinookus FFF

Kinookus Food Film Festival slavi svoj deseti rođendan pod temom Hrana budućnosti: u svim sekcijama stonske manifestacije razmatrat će se klimatske promjene i njihov utjecaj na proizvodnju hrane i život općenito.
vrijeme: 27.06.2019.
mjesto: Ston
url: http://www.kinookus.hr/

Program počinje u 9 sati ujutro otvaranjem Kinolokus tražnice na kojoj će posjetitelji moći kupiti eko i tradicijske proizvode iz cijele Hrvatske.
 
U 20 sati u Kneževom dvoru u Stonu otvara se izložba pod nazivom “Deset u jednoj” koja će posjetitelje provesti kroz povijest festivala od njegove prve do desete edicije, podsjećajući ih na teme kojima se stonska priredba bavila, na nagrađene filmove i goste.
 
U 20.30 publika će u druženju s utemeljiteljima festivala - Ines Vasiljević, Marijanom Kockovićem i Ivom Kara-Pešićem - saznati niz zanimljivih detalja od toga kako se rodila ideja pokretanja prvog food film festivala u Hrvatskoj, do nastanka njegova imena i toga kako je Ston odabran za mjesto njegovog održavanja.
 
Na otvorenju će biti prikazana dva kratkometražna i jedan dugometražni film. Udruga Kinookus pridružila kampanji WWF-a pod nazivom Fish Forward u čijem će sklopu biti prikazan film kratki promidžbeni film Nonoy i čudovište iz mora.
 
Filmski će se program nastaviti prikazivanjem kratkometražnog All inclusive, švicarske redateljice Corine Schwingruber Ilić koji govori o iskustvu putovanja na kruzeru.
Najavljeni film iznenađenja remek je djelo “Mjesta i ljudi” (Faces, Places), nedavno preminule francuske redateljice Agnes Varda i umjetnika JR-a. Film je dobitnik Zlatnog oka Festivala u Cannesu, a nominiran je i za Oskara u kategoriji najboljeg dokumentarca.
 
http://www.kinookus.hr/index.php/hr/