Preskočite na glavni sadržaj

Na priredbama Osječkog ljeta kulture više od deset tisuća gledatelja

Više od deset tisuća gledatelja pogledalo je 56 priredbi ovogodišnjega 19. Osječkog ljeta kulture (OLJK), koje se od 28. lipnja do 14. srpnja održavalo na 22 lokacije u gradu, izvijestili su u srijedu na završnoj konferenciji za novinare predstavnici Organizacijskog odbora.
vrijeme: 17.07.2019.
mjesto: Osijek
url: http://ljetokulture.osijek.hr/
Predsjednica Organizacijskog odbora i dogradonačelnika Žana Gamoš kazala je kako je u 17 dana OLJK-a u programima sudjelovalo oko 600 umjetnika iz Osijeka, Rijeke, Zagreba, Virovitice, Varaždina, Koprivnice, Šibenika te iz BiH, Slovenije, Makedonije i Srbije.


Održano je 56 visokokvalitetnih programa iz područja kazališne, filmske, likovne, glazbene i novomedijske umjetnosti, rekla je Gamoš. Podsjetila je kako su za OLJK bile pripremljene tri premijere.


Tijekom OLJK-a održane su dvije, predstava osječkog Hrvatskog narodnog kazališta "Doljnjodravska 11" i "Trojica u Trnju" osječkog Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića. Pojasnila je kako je treća premijera, predstava "Buđenje", morala biti otkazana iz objektivnih razloga, no bit će odigrana u rujnu.


Već počinju pripreme za 20. jubilarni OLJK, i potrudit ćemo pripremiti još spektakularniji program, istaknula je Gamoš.


Po njezinim riječima, za održavanje ovogodišnjeg OLJK-a iz gradskog proračuna izdvojeno je nešto više od milijun i pol kuna. (Hina)