Preskočite na glavni sadržaj

ŠPD Kolo obilježava 120 godina 'Carminom Buranom' na Tvrđavi sv. Mihovila

Šibensko pjevačko društvo Kolo 120 godina djelovanja proslavit će izvedbom veličanstvene 'Carmine Burane' Carla Orffa, 27. rujna na Tvrđavi sv. Mihovila, u pratnji Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske i Mješovitog pjevačkog zbora Rijeka – Sempre Allegro.
vrijeme: 27.09.2019.
mjesto: Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila
url: https://sibensko-kolo.hr/
 
Kako se ističe u najavi, koncertni spektakl koji će okupiti "120 izvođača za 120 godina Kola" ujedno će zatvoriti ovoljetnu sezonu večernjih događanja na šibenskoj tvrđavi.

Koncertom će ravnati dirigent Miroslav Vukovojac – Dugan, a u solističkim dionicama nastupit će sopranistica Lidija Horvat – Dunjko, Marko Antolković (kontratenor) te Florijan Tavić (bariton).

Cjelovečernji program pod visokim je pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je nedavno kolašima uručila povelju RH za osobite zasluge u promicanju kulture i doprinos kulturnom razvitku u Hrvatskoj i Europi.

"Upravo to gradski čuvari zborskog pjevanja čine od svog utemeljenja davne 1899. godine – prenose glas Šibenika svijetom", stoji u najavi. "Danas je Kolo ponos grada, institucija koju Šibenčani svrstavaju među najznačajnije simbole grada te se nalazi u vrhu hrvatskog zborskog pjevanja. O uspjesima zbora svjedoče brojne nagrade i zlatne plakete s natjecanja pjevačkih zborova međunarodnog karaktera, u Hrvatskoj i inozemstvu", dodaje se.

Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske u svojih je dosadašnjih dvadeset i pet godina djelovanja repertoarom obuhvatio hrvatske praizvedbe, djela svjetske glazbene baštine, djela suvremenih skladatelja i praizvedbe hrvatskih autora.

"Kolaši i orkestar rado se vraćaju ljetnoj pozornici najstarije šibenske tvrđave i jedini su izvođači koji su na Tvrđavi sv. Mihovila nastupili baš svake koncertne sezone", poručuju iz Kola. (Hina)

Opširnije