Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatski nastup na 26. Sajmu knjiga u Pekingu - BIBF 2019

Od 21. do 25. kolovoza 2019. po 26. puta u Pekingu će se održati BIBF 2019 - Beijing International Book Fair u organizaciji China National Publications Import & Export (Group) Corporation, na prostoru od 100,000 četvornih metara.
vrijeme: 21.08.2019.
mjesto: Peking, NR Kina
url: http://www.bibf.net/

2019. godina je godina Kulture i turizma Hrvatske i Kine, pa će tako sam Sajam promovirati Hrvatsku, kako na području suradnje u nakladništvu, tako i turizma kroz izložbu “Nacionalni park Plitvička jezera i Dubrovnik”.

Na Sajmu u Pekingu Hrvatsku će predstaviti Hrvatska dječja knjiga, koja već desetak godina organizira nastupe na inozemnim sajmovima i uspješno predstavlja naše nakladnike, pisce i ilustratore, što govore i rezultati izvoza.
 
Prije samog Sajma održat će se međunarodni BIBF 2019 Children’s Book forum, na koji je ove godine organizator Sajma pozvao Andreu Petrlik Huseinović i Kašmira Huseinovića, koji su prošle godine na Sajmu nagrađeni sa BIBF Reader’s Choice Award 2018, a 2017. su sudjelovali u Sino-Foreign Literature Translation and Publishing Workshop (SFLTP).
 
Oni će na forumu predstaviti stanje izdavaštva dječje knjige u Hrvatskoj, kao i suradnju Hrvatska-Kina u segmentu nakladništva.
 
Kašmiru Huseinoviću i Andrei Petrlik Huseinović ovo je peti put da putuju u Kinu kao autori i nakladnici čijih je četrdesetak naslova prevedeno i objavljeno u Kini.
 
Ove godine nakon Sajma putuju u Changsha gdje će, u organizaciji Hunan Education Press Group Company, biti članovi žirija za odabir radova za izložbu mladih ilustratora, a također će u Hunan Library of Juveniles and Children održati predavanja na temu ilustracije i izdavaštva za djecu: „Wake Up the Art with Love“, „How to Choose a Suitable Picture Book for Children“
 
Osim njih dvoje u Kinu putuje i Miro Radalj čija će knjiga “Božić velikih čuda” (Dječja knjiga, Zagreb) ove godine biti objavljena u Kini.
 
Na samom Sajmu, 22. kolovoza, Miro Radalj, Kašmir Huseinović i Andrea Petrlik Huseinović bit će posebni gosti nakladnika Beijing Dongfang Woye Culture Communication Co. Ltd., koji će tom prilikom napraviti dokumentarni prilog o sva tri autora kojima će ove godine objaviti kineska izdanja “Božić velikih Čuda” (Miro Radalj, Andrea Petrlik Huseinović), “Waion” i “Sveznalice” (Kašmir Huseinović i Andrea Petrlik Huseinović).
 
Na štandu Hrvatske dječje knjige bit će predstavljene knjige hrvatskih nakladnika, pisaca i ilustratora.
Nastup je potpomognut sredstvima Ministarstva kulture RH.