Preskočite na glavni sadržaj

Izložba fotografija 'Neusporedivo plavo - Sjeverni Jadran' predstavlja se u Rijeci

Izložba 'Neusporedivo plavo - Sjeverni Jadran', podvodnih fotografa Marina Brzaca i Danijela Frke, prikazuje se od 9. do 23. kolovoza 2019. na riječkom Korzu.
vrijeme: 09.08.2019.
mjesto: Rijeka

O projektu „Prijatelji mora”
 
Riječka udruga Livingstone i tvrtka Astoria, osmislili su 2009. godine nacionalnu kulturološko -turističku kampanju „Prijatelji mora“. Cilj je svake godine izložbama fotografija velikih formata na otvorenom, tijekom ljetnih mjeseci hrvatskoj javnosti i svim posjetiteljima, skrenuti  pozornost na ulogu fotografije u medijskoj kulturi te društvenu odgovornost i stalnu vrijednost promicanja života na Jadranu. Nakon trilogija s temama podmorja, površine mora i mediteranskih eseja, povijesnih serijala s početka stoljeća te 50-ih i 60-ih, deseta godina izlaganja vodi nas u podmorje sjevernoga Jadrana.
 
Izložba 2019. “Neusporedivo plavo - Sjeverni Jadran“
 
Hrvatski Jadran je jedno od rijetkih područja u svijetu koje je ostalo, još samo dijelom, netaknuto i očuvano. Mnogo je posjetitelja koji nemaju nikakvu predodžbu što se sve krije ispod nas. Uz ribe i koralje, ondje se nalazi jedan vrlo uzbudljiv svijet povijesnih priča i razglednica. Neprekidno raste potreba promicanja ekološke svijesti kao i kulturnog turizma kroz koji se ostvaruje njegova edukativna funkcija.
“Neusporedivo plavo” naziv je atraktivne postave fotografija kojima se predstavljaju Marino Brzac i Danijel Frka, iskusni podvodni fotografi koji su osvojili niz nacionalnih i međunarodnih prvenstava, uvrstivši se tako među deset najboljih podvodnih fotografa svijeta Top Ten Photographers of the World Championship). Radove je selektirao stručni tim festivala „Rovinj Photodays“.
 
Održane izložbe:
Rovinj: 3.- 10.5., Pula: 10.5. - 17.5., Mali Lošinj: 17.5. - 30.5., Baška: 31.5. - 14.6., Njivice: 14.6. - 28.6.,Krk: 28.6.-12.7., Malinska: 12.7.-26.7., Punat: 26.7.-9.8.,
Slijedi:
Rijeka: 9.8.-23.8.
 
Više na www.prijateljimora.com


Foto © Danijel Frka