Preskočite na glavni sadržaj

14. izdanje SLAMA Land art festivala

14. izdanje SLAMA Land Art festivala održat će se od 12. do. 18. kolovoza, na 'Kovačkim livadama' smještenima između Osijeka i Bilja, uz temu 'Radost življenja'. Festival će biti otvoren za javnost u subotu i nedjelju, 17. i 18. kolovoza.
vrijeme: 12.08.2019.

Slama Land art festival već četrnaestu godinu za redom predstavlja široj publici umjetnički koncept, koji istovremeno objedinjuje manifestaciju i prostor umjetničkog djelovanja. Regionalni i međunarodni umjetnici, pod vodstvom Nikole Fallera, mag. kiparstva, za vrijeme samog festivala stvaraju vrijedna i originalna umjetnička djela kroz suvremeni kiparski izričaj u prirodnom materijalu, slami, koja potom predstavljaju publici, uz šarenolik dodatni program. Neizostavan faktor svakog festivalskog izdanja je i tema vodilja, koja uz to što umjetnicima daje početne motive za stvaranje, podsjeća i upoznaje publiku s raznolikim konceptima, a ove će se godine posvetiti 'Radosti življenja'!

Prvi dio festivala, od ponedjeljak do petka, rezerviran je za stvaranje, za vrijeme kojeg će vrijedne ruke umjetnika graditi i oblikovati skulpture od slame, dok će za javnost festival biti otvoren u subotu i nedjelju, 17. i 18. kolovoza.

Sve informacije o programu i novosti pratite na službenoj stranici Slama Land Art.