radionica, kolonija

Radionica 'U zvucima mjesta' u Grožnjanu


vrijeme: 05.10.2005. - 09.10.2005.
mjesto: Grožnjan
organizator: Hrvatska glazbena mladež

Danas, 5. listopada, počinje radionica pod nazivom 'U zvucima mjesta', koja tematizira teritorijalne potencijale, tj. razvoj lokalnih zajednica kroz kulturni turizam. Svečano otvorenje je sutra u 10 sati, a radionica će trajati do 9. listopada.

Cilj radionice jest poticanje kulturne suradnje zemalja istočne obale Jadrana, kao i drugih susjednih država, kroz vrednovanje arhitektonske i glazbene baštine, suradnju mladih umjetnika i prepoznavanje potencijala za kulturni turizam.

'U zvucima mjesta' nastala je unutar programa INTERREG IIIA prekogranična jadranska suradnja 2004-06, u suradnji s talijanskom udrugom 'Progetto musica', a u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži. Sudjelovat će predstavnici iz šire regije, ( Srbije i Crne gore, Bosne i Hercegovine, Albanije) kao i lokalne zajednice Istre, Koprivnice, Krapine, Donje stubice. na institucionalnoj razini prisustvovat će predstavnici Izvršnog tajništva Srednjoeuropske inicijative (SEI) u Trstu, MMTPR, MVPEI... Dakle, radionica potiče horizontalnu i vertikalnu suradnju različitih članova kako bi rješenja za lokalni turistički razvoj obuhvaćala sve važne aspekte.