natječaj

Zaklada 'Agostina Piccoli' raspisala natječaj za književnu nagradu


prijava: 05.08.2017.

Zaklada moliških Hrvata iz Italije 'Agostina Piccoli' raspisala je natječaj za književnu nagradu, koja se dodjeljuje za ostvarenja na području kulture i umjetnosti s temama vezanim uz jezik, tradiciju i povijest moliškohrvatske zajednice, priopćila je zaklada 'Agostina Piccoli'. Natječaj je otvoren do 5. kolovoza 2017.!

Osnovni cilj nagrade je približiti i kroz masovne medije popularizirati moliškohrvatsku jezičnu, povijesnu i kulturnu baština, čime se promiče interes njezina statusa posebne jezične manjine.
 
Zaklada dodjeljuje književnu nagradu i nagradu "Mali umjetnik". Na natječaju se mogu slati sva prozna djela (članci, studije, prikazi, novele, priče,...) i poezija na moliškohrvatskom jeziku. Prozna djela i poezije mogu biti napisani i na talijanskom i hrvatskom jeziku.
 
Nagrada "Mali umjetnik"dodjeljuje se djeci do navršene 12. godine. Na natječaj se može prijaviti s likovnim i s književnim ostvarenjima.
 
Na natječaj treba poslati djela koja nisu ranije objavljena ili izložena, a na omotnici obavezno treba napisati za koju vrstu nagrade se kandidat natječe (književna ili nagrada "Mali umjetnik").
 
Uz djelo obavezno treba napisati ime, prezime i adresu te po potrebi dodatna objašnjenja ili opaske vezane uz djelo.
 
Radove treba poslati ili donijeti na adresu: Fondazione "Agostina Piccoli" Centro di Documentazione, via Castello, 47 I-86030 Montemitro (CB), a radovi se mogu slati i elektroničkom poštom na adresu: fondazione.piccoli@gmail.com
 
Prosudbeno povjerenstvo za dodjele nagrada sastoji se od pet članova: predsjednika Zaklade "Agostina Piccoli" iz Mundimitra, 2 predstavnika društava iz Filiča i Kruča te jednoga stručnjaka za hrvatski jezik i jednoga stručnjak za pedagoška pitanja.
 
Prva tri nagrađena autora dobit će odlikovanje. Autor prvonagrađenog djela u kategoriji nagrade "Mali umjetnik" dobit će nagradu u skladu sa svojom dobi i interesima (npr. knjige, putovanje, pribor za informatiku i sl.). Nagrađeni radovi i ostali izabrani – bit će objavljeni u zbirci književnih ostvarenja u izdanju Zaklade "Agostina Piccoli".
 
Nakon dodjele nagrada Zaklada "Agostina Piccoli" uzima pravo da prema potrebi raspolaže književnim i likovnim ostvarenjima, radi promicanja interesa za život i kulturu moliškohrvatske zajednice. (Hina)

(R.P.B., 18.07.2017)