natječaj

Poziv umjetnicima za sudjelovanje na Špancirfestu


prijava: 31.07.2017.
mjesto: Varaždin

Turistička zajednica grada Varaždina kao organizator festivala Špancirfest u suradnji sa Hrvatskim društvom likovnih umjetnika Varaždin poziva umjetnike/ce koji se bave slikarstvom, kiparstvom, grafikom, fotografijom, ilustracijom, land artom, novim medijima, performansom, stariji od 18 godina, da sudjeluju i predstave svoj rad na festivalu Špancirfest koji će se održati 18.-27.8.2017. Prijave se primaju do 31. srpnja 2017.!

Ideja je na festivalu grada proširiti kreativnu atmosferu te istaknuti i promovirati rad i umjetničko stvaralaštvo autora s područja Varaždinske županije.
 
Umjetnici zainteresirani za sudjelovanje pozivaju se da predlože način uključivanja u festival (izlaganje i/ili radionice i/ili umjetničke akcije).
 
Za promociju i prezentaciju kao i umjetničke radionice na raspolaganje se stavlja Školska ulica (spaja Gundulićevu i Draškovićevu ulicu).
 
Sukladno predloženom programu umjetnika organizator će osigurati adekvatan prostor i uvjete na navedenom prostoru te potreban materijal.
 
Prijavu je potrebno dostaviti putem maila hdlu.varazdin@gmail.com ili poštom na adresu Gradski muzej Varaždin, Kula stražarnica, Šetalište J.J. Štrosmayera 3, Varaždin, do 31.7.2017. u ponoć, s naznakom “natječaj za Školsku ulicu”.
 
Prijava treba sadržavati:

•CV umjetnika / izlagača (obavezan kontakt)
•Kratki opis sudjelovanja/prezentacije
•Mogući period sudjelovanja
•Fotografije materijala koji se predlažu za izlaganje
 
Kod prijave radionice potrebno je dostaviti i:
•opis radionice
•tehničke potrebe
•potreban materijal (okvirni troškovnik)
•Max broj sudionika po radionici.
 
Nakon završetka Poziva Komisija sastavljena od 3 člana HDLU-a te 2 člana organizatora festivala odabrati će sudionike na festivalu 2017. Svi prijavitelji biti će obaviješteni o rezultatima Poziva pismeno najkasnije do 7.8.2017.

Sva pitanja vezana uz Poziv mogu se uputiti putem maila hdlu.varazdin@gmail.com i na telefon 091/890-4710 (Lila Herceg) najkasnije do 29.7.2017.

(R.P.B., 18.07.2017)