natječaj

Natječaj za 52. zagrebački salon - primijenjene umjetnosti i dizajn


prijava: 25.08.2017.

Natječaj za prijave na 52. zagrebački salon - primijenjene umjetnosti i dizajn otvoren je do 25. kolovoza 2017. Tema Salona je - (Ne)primjenjivost primijenjene umjetnosti.

Na natječaj se mogu prijaviti radovi za:
 
• centralnu tematsku izložbu
(Ne)primjenjivost primijenjene umjetnosti – izložba će se održati u prostoru Muzeja Mimara, Rooseveltov trg 5 i u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Trg Maršala Tita 11;
 
• prateću tematsku izložbu Zadatak Jakovlje – izložba će se održati u prostoru Galerije ULUPUH, Tkalčićeva 14, Zagreb;
 
• prateća tematska događanja ZS laboratorij (modna događanja, performansi, radionice…) – program će se održati u prostoru F22, Dvorana ADU, Frankopanska 22, Zagreb.
 
Radovi mogu biti u bilo kojem od umjetničkih medija. Neovisno o temama, riječ je o izložbama primijenjenog stvaralaštva i dizajna, dakle podrazumijevaju se svi kvalitetni radovi s tog područja.
 
Pravo sudjelovanja na 52. zagrebačkom salonu imaju svi autori i autorske grupe s područja Republike Hrvatske, oni koji su svojim djelovanjem vezani uz Hrvatsku, autori iz inozemstva koji svojim radom odgovore na koncepciju ili su pozvani od kustosa ili Organizacijskog odbora izložbe.
 
Svaki autor i autorska grupa ima pravo prijave i sudjelovanja na svim izložbama Salona s ukupno najviše 3 (tri) rada. Prijavljuju se radovi nastali razdoblju od 2014. do 2017. godine.
 
Na izložbi se izlažu radovi odabranih, te radovi pozvanih autora. Selekciju radova vrši Ocjenjivački sud 52. zagrebačkog salona.
 
Tekst natječaja, obrazloženje teme i prijavnica dostupni su na http://52zagrebackisalon.com/.

52. zagrebački salon održat će se od 5. do 28. listopada 2017. u Zagrebu, u prostorima Muzeja Mimara na Roosveltovom trgu 5, u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna - Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi (Trg Maršala Tita 11), F22 (Dvorana ADU, Frankopanska 22), te u Galeriji ULUPUH u Tkalčićevoj 14. Uz izložbe će se organizirati niz popratnih događanja.
Izvršni organizator 52. zagrebačkog salona je Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti – ULUPUH.

(D.H.F., 27.07.2017)