Preskočite na glavni sadržaj

Retrospektivna izložba Zvonimira Zagode

Retrospektivna izložba fotografija Zvonimira Zagode 'Zapisano u prirodi' predstavlja se u Muzeju seljačkih buna, Gornja Stubica, od 27. rujna do 10. studenog 2019.
vrijeme: 27.09.2019.
mjesto: Muzej seljačkih buna, Gornja Stubica, Galerija dvorca Oršić
url: https://www.msb.mhz.hr/

Zvonimir Zagoda (Oroslavje, 1941.), doajen hrvatske fotografije i učitelj mnogih suvremenih likovnih umjetnika, već više od pola stoljeća nenametljivo gradi svoj fotografski univerzum prepoznatljiv po biomorfnim temama i motivima. Prvotna desetljeća svoje karijere posvetio je svjetlosnim studijama drva i kamena, a na prijelazu u novo stoljeće odlučio je promijeniti svoj motiv, ne odrekavši se pritom tematiziranja osnovnih prirodnih elemenata, pa se posvetio studijama vode. U svojim fotografijama, koje je do sada izlagao na brojnim kolektivnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu, Zagoda ujedinjuje tradicionalnu i modernističku estetiku.

Prvi radovi s kojima se Zvonimir Zagoda pojavio na hrvatskoj fotografskoj sceni snimljeni su u Oroslavju, Gornjoj Bistri i Stubakima pa je retrospektivna izložba Zapisano u prirodi, postavljena u Muzeju seljačkih buna, svojevrsni povratak rodnom kraju.
Izložbu, u sklopu koje će biti izloženo šezdesetak fotografija, bit će moguće razgledati od 27. rujna do 10. studenog 2019. godine, u radno vrijeme Muzeja.

Kustos izložbe: Luka Lucin