natječaj, poziv za podnošenje

Novi Poziv za inovativne modele mikroposlovanja u europskim zaštićenim kulturnim dobrima u privatnom vlasništvu


vrijeme: 18.07.2017.
prijava: 13.09.2017.

Europska komisija 18. srpnja 2017. godine raspisala je Poziv za inovativne modele mikroposlovanja u europskim zaštićenim kulturnim dobrima u privatnom vlasništvu s ciljem jačanja kapaciteta privatnih vlasnika zaštićenih kulturnih dobara i obogaćivanja novim poslovnim modelima. 

Pripremna će radnja mapirati postojeće poslovne modele koji se koriste u obiteljskom vlasništvu zaštićenih kulturnih dobara u EU, usporediti ih, identificirati i razmjenjivati najbolje prakse i potencijalne inovacije.

Također, kvantificirat i kvalificirat će ekonomsku vrijednost zaštićenih kulturnih dobara u privatnom vlasništvu u EU i utvrditi njihov potencijal za doprinos raznim politikama EU, uključujući inovativnost, socijalnu inkluziju, obrazovanje, rad s mladima i interkulturni dijalog. Dodana vrijednost proizlazi iz sinergije aktualnih aktivnosti EU koji su posvećeni kulturnoj baštini (Dani europskih baštine, Nagrada EU za kulturnu baštinu, Oznaka europske baštine). Akcija će doprinijeti ciljevima Europske godine kulturne baštine širenjem i podizanjem svijesti o vrijednosti europske baštine.

Rok za podnošenje prijava je srijeda 13. rujna 2017. godine, a sve informacije vezane uz ovaj Poziv nalaze se na eTendering platformi.
 

(D.H.F., 08.08.2017)