Preskočite na glavni sadržaj

5. Reunited – Festival hip hop kulture

U organizaciji Autonomnog kulturnog centra Attack, od 25. do 28. rujna u prostorima AKC Medika održat će se 5. Reunited - Festival hip hop kulture. Festival će kroz pet dana ponuditi bogat program koncipiran na kombinaciji edukativnog, prezentacijskog i glazbenog programa koji proizlazi iz svih elemenata hip hop kulture.
vrijeme: 25.09.2019.
mjesto: Zagreb; AKC Attack, Pierottijeva 11
url: https://www.facebook.com/akc.attack
Facebook event


Festival teži objediniti sve bitne čimbenike hip hopa u Hrvatskoj i dati mogućnost razvoja i edukacije mladim neafirmiranim umjetnicima/icama pripadnicima/cama hip hop subkulture, kao i istražiti sve izričaje, razvoj i produkcije ove subkulture.

 

U pet dana trajanja festivala posjetitelji/ce će biti u mogućnosti sudjelovati na radionicama koje objedinjuju važne elemente hip hopa: grafiti, djing ,break dance,  beatbox , mc radionica.

 

Radionice su za sve sudionike/ce besplatne.

 

U sklopu festivala u galeriji Siva, bit će otvorena izložba- Škicni skicu -  vremeplov skica eminentnih zagrebačkih writera koji su razvojem stilova gradili scenu.

 

Vikend nudi graffiti jam na kojem će sudjelovati rezidenti Medike i njihovi gosti, Break it Out Jam  - otvoreni break dance jam na kojem će se demonstrirati vještine ovog plesa .

 

U subotu popodne na tribini s temom Boys vs Girls, s gostima će se raspravljati o ženama u hip hopu i njihovom stvaralaštvu .

 

Večernji program u petak obilježen je najatraktivnijim programom Grey Sketch Battle.  Battle je zapravo nadmetanje grafiti umjetnika/ca u izradi skica. Natjecatelji se natječu jedan na jedan i za izradu skice imaju 3 minute. Publika je uz pomoć web kamera u mogućnosti sve detaljno pratiti budući da se čitav proces prenosi live na veliko platno. Ovogodišnje natjecanje ima i temu pod nazivom "Kings and Toys". Tema podrazumijeva prijave crtača  svih generacija bez obzira na staž, od početnika(toys) do  profesionalaca (kings). Prva večer vikenda završit će glazbenim programom i to  Ddm Final Battle, na kojem će nastupiti osam finalista/ca radionica Dajte djeci mikrofona, koje su se tijekom proljeća održavao u klubu Attack.

 

Završna večer festivala održat će se u subotu u klubu Attack. Reunited festival je i ove godine okupio eminentna imena underground hip hopa koji se će se predstaviti zagrebačkoj publici. U klubu Attack od 22 sata nastupit će: Ajreen / 23 / 2ofAs / Spaj / Dominus / Lomaro / Jura / Antebiotik / Xillers / Direkt / Pozi / Spinoza, predstavnici riječke hip hop scene-  051 Underground, Shamballa Kolektiv, XIV Music, Akaweli (Cazin, BiH), SunnySun B2B DJ K'Pow (ZG), Matko Koolade Šašek - Koolade  i KRAST (ZG)