Preskočite na glavni sadržaj

Objavljen program 3. izdanja Unseen festivala

Od 2. do 6. listopada ove godine na različitim lokacijama u Cavtatu, a od 12. do 16. listopada u Dubrovniku odvijat će se program novog izdanja Unseena. Kao i ranijih godina, središnje mjesto u programu zauzima selekcija filmova mladih autora koji će biti prikazani na tri lokacije u Cavtatu.
vrijeme: 02.10.2019.
mjesto: Cavtat / Dubrovnik
url: http://www.unseencavtat.com/
Program počinje u srijedu, 2. listopada s tribinom na temu korištenja javnog prostora i prikazivanjem selekcije filmova berlinskih aktivista s Mov(i)e Activism festivala koji održava programe u različitim europskim gradovima.


U četvrtak, 3. listopada kreće prikazivanje filmova selekcije žirija Unseena koji čine redateljica Katerina Duda, producentica Tna Gojić i scenarist i redatelj Ante Zlatko Stolica, te izbora sa Subversive Film Festivala. Naslovi po odabiru žirija prikazuju se i u subotu, 5. listopada, a istoga dana posjetitelji će moći gledati performans 'Šetnja' te uživati u glazbenoj večeri iznenađenja.


U petak i subotu planirana je i radionica za djecu i odrasle: 'Mapiranje Cavtata' s kustosicama Helenom Puharom i Lucijom Vuković. 


Na trećem izdanju Unseen festivala publika će moći pogledati kratkometražne filmove poput Dogs, moon, river and Baudelaire redateljice Marije Kovačine, Bolji život Kena K. i Martine Lončar, Jabuka, tri dvopeka, jogurt Anite Čeko, Moongroom Andree Resner, Odrasti u malo drvo Noemi Ribić, Osmijeh Matee Kovač i mnogih drugih.


Cijeli program festivala možete pogledati na službenoj stranici.


Cilj Unseen festivala je od Cavtata učiniti mjesto okupljanja mladih autora iz Jugoistočne Europe koji će kroz neformalno druženje i upoznavanje moći razgovarati o novim idejama i budućim filmskim projektima. Festival tako ima 'namjeru' poticati rad autora, filmskim jezikom kritički i angažirano govoriti o problemima razvoja i utjecaja različitih 'razvojnih projekata' na svakodnevicu, te u konačnici festival i kino-prikazivanje proširiti na cijelu godinu, a ne samo par dana odvijanja festivala.


Izvor: HAVC