natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – EPIC: European Photography Incubator


mjesto: Budimpešta, Mađarska

Laterna Magica je neprofitna organizacija osnovana za stvaranje zahtjevnih i jedinstvenih kulturnih i obrazovnih projekata u Mađarskoj i inozemstvu. Pomažu kulturnim i obrazovnim ustanovama kako bi učinkovitije postigli svoje projektne ciljeve, posjeduju bogatu zbirku filmova za fotoaparate, te se vrlo rado pridružuju bilo kakvoj inicijativi koja promiče zajedničku kulturnu baštinu na nov i kreativan način.  

Laterna Magica traži partnere za projektnu ideju EPIC: European Photography Incubator koju žele prijaviti na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa. Zainteresirani su za područje nematerijalne kulturne baštine i fotografiju te žele surađivati s školama i sveučilištima za fotografiju, fotografima, muzejima za vizualne umjetnosti, institutima za fotografiju i neprofitnim i nevladinim organizacijama. Trenutno imaju tri partnera iz Albanije, Poljske i Mađarske.

Opći ciljevi projekta su:

- potpora mladim europskim fotografima pružanjem novih znanja na europskoj razini.
- poticanje mobilnosti umjetnika i likovnih umjetničkih djela u Europi
- produbiti znanja europskih građana o europskoj nematerijalnoj kulturnoj baštini
- izgradnja europske mreže za profesionalnu fotografiju,  koja će jačati karijere mladih umjetnika i omogućiti im veću vidljivost.

Projektne aktivnosti: radionice, izložbe, osposobljavanje, izgradnja platforme, komunikacija.

vrijeme: jesen 2017.
 
Kontakt:
Daniel Biro
Laterna Magica Nonprofit Kft.
E: info@laterna.hu
 
Partner search from Hungary
Project draft
 

(D.H.F., 16.08.2017)