natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – POINT Cultural Hub, Rumunjska


mjesto: Bukurešt, Rumunjska

POINT Culture Hub žele biti partner na projektima suradnje iz programa Kreativna Europa koje su inicirale i prijavile druge organizacije iz područja glazbe, kazališta, vizualnih umjetnosti, filma, mode, dizajna, plesa, te koji uključuju specifične akademije, performanse i mlade umjetnike...


POINT Culture Hub je prostor koji se prostire na tri kata zgrade zaštićene kao kulturno dobro, koja je primila međunarodna priznanja za arhitekturu i dizajn. Upravo zbog svestranog uređenja prostora, ovaj prostor zanimljiv je i pogodan za sve vrste umjetničkih događanja. 

Cilj POINT Culture Hub-a je, kroz izložbe, projekcije, rezidencije raznih umjetnika i predstave, postati središte kreativnosti poput kreativnog katalizatora koji potiče mlade umjetnike na inovacije, na promišljanje i na rad s raznolikom publikom koja je otvorena prema novim iskustvima i novim znanjima. Također, žele podržavati umjetnike iz raznih žanrova, kultura i perspektiva koji su se upustili u kreativne rizike te pružiti, educirati i inspirirati ljude svojim otvorenim, neharmoničnim i povezujućim pristupom. U svim svojim programima, POINT je jednako posvećen eksperimentiranju i prezentiranju uglednih umjetnika koji su ispitivali granice izvedbi različitih vrsta i koji publici mogu ponuditi jedinstveno iskustvo. Svi njihovi radovi su međusektorski i prilagođeni su kulturnoj zajednici u Bukureštu.

POINT Culture Hub žele biti partner na projektima suradnje iz programa Kreativna Europa koje su inicirale i prijavile druge organizacije iz područja glazbe, kazališta, vizualnih umjetnosti, filma, mode, dizajna, plesa, te koji uključuju specifične akademije, performanse i mlade umjetnike. Zainteresirani su za obje kategorije projekata suradnje (manje i veće) suradnje koji se bave transnacionalnom mobilnosti, razvojem publike, ili jačanjem kapaciteta posebno u razvijanju novih poslovnih modela, osposobljavanju i obrazovanju.
Posebno su zainteresirani za projekte koji se bave ulogom i misijom današnjih umjetnika i kulturnih hubova u Europi, razmjenom praksi, menadžmentom i poslovnim modelima, ali i na koji način artikuliraju i razvijaju svoje dugoročne umjetničke kustoske programe. Otvoreni su za sve ideje koje odgovaraju navedenim prioritetima i uvjereni su da će zahvaljujući svojem iskustvu, izvrsnom radnom prostoru i financijskoj samoodrživosti kao privatnom subjektu biti idealan partner za projekte suradnje. Također, otvoreni su za suradnju sa zainteresiranim organizacijama i izvan programa Kreativna Europa!

vrijeme: jesen 2017.

Kontakt:
Ms Ada Musat
general manager
E: ada@whatsthepoint.ro
E: office@whatsthepoint.ro
M: +40732437746

Partner search from Romania
 

(D.H.F., 23.08.2017)