koncert

Jazz na Vrhu: Chui


vrijeme: 15.09.2017.
mjesto: Zagreb, Zbirka Richter

Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu najavljuje koncert jazz sastava Chui koji će se održati u petak, 15. ovoga mjeseca, s početkom u 20.30 sati, u prostoru Zbirke Richter, Vrhovec 38. Ulaz na koncert je besplatan.
Chui je mladi hrvatski kvartet čiji glazbeni izričaj karakterizira spoj suvremene klupske plesne glazbe s jazzom, elektronikom i rock'n'roll-om. Neobičan pristup jazzu već s prvim istoimenim albumom iz 2012. godine osigurao je ovom mladom sastavu kultni status na hrvatskoj glazbenoj sceni. Izdali su tri albuma, surađivali s hrvatskim radiotelevizijskim jazz orkestrom i s vokalnom divom Josipom Lisac. Njihov sastav čine četiri vrhunska umjetnika: Toni Starešinić – klavijature i elektronika, Vojkan Jocić – saksofon i elektronika, Ivan Levačić – bubnjevi te Konrad Lovrenčić – bas.

Projekt Jazz na Vrhu posebno je osmišljen za prostor Zbirke Richter i dio je programa u kojem se povezuje glazbena i izložbena djelatnost. Program je prvi put održan u lipnju 2013, ove jeseni nastavljamo uspješnu sezonu jazz koncerata u parku skulptura Zbirke Richter.


 

(D.H.F., 13.09.2017)

Tagovi: chui, jazz