koncert

Indie-pop dvojac Milky Chance u veljači u Tvornici kulture


vrijeme: 27.02.2018.
mjesto: Zagreb; Tvornica kulture, Šubićeva 2

Njemački indie-pop dvojac Milky Chance, najpoznatiji po hitovima 'Stolen Dance' i 'Down By The River', nastupit će 27. veljače u zagrebačkoj Tvornici kulture, najavili su organizatori koncerta.

Nakon višegodišnje turneje diljem svijeta i nastupa na poznatim festivalima poput Coachelle, Lollapalooze, Reading, Leeds i Exit festivala, popularni njemački dvojac predstavit će se zagrebačkoj i hrvatskoj publici.
 
Milky Chance čine Clemens Rehbein, pjevač i gitarist, te DJ i producent Philipp Dausch. Prepoznatljivi su po zvuku kojem su u osnovi elektronski ritmovi, vješto pomiješani s utjecajima reggaea i R&B-a, začinjeni zaraznim melodijama. Vokal i tekstovi pjesama, s druge strane vuku na folk, a glazbenici za svoje uzore često spominju Boba Marleya, Raya Charlesa i Johna Frusciantea.
 
Ostvarili su brzi uspjeh i dosegli veliku popularnost albumom prvijencem "Sadnecessary" iz 2013. godine. Slava je uslijedila gotovo preko noći – u samo nekoliko mjeseci postali su jedna od najvećih indie-pop senzacija u Europi, a ubrzo potom i preko oceana.
 
U rekordnom roku zasjeli su na vrhove europskih glazbenih ljestvica, a našli su se i među najboljima na Billboardovoj TOP 200 listi.
 
Otisnuli su se na svjetsku turneju, rasprodali njujorški Bowery Ballroom i nastupali u legendarnom Red Rocks amfiteatru. Gostovali su u poznatim TV emisijama kod Jimmyja Kimmela i Jimmyja Falona, osvojili nekolicinu nominacija i nagrada, te u manje od tri godine postali globalni pop-fenomen.
 
"Sadnecessary" je prodan u platinastoj nakladi na području SAD-a, dok je u Njemačkoj ostvario zlatnu nakladu. Hit "Stolen Dance" našao se na top ljestvicama diljem svijeta, ostvario više od 300 milijuna pregleda na YouTubeu i prodao se u više od 4 milijuna primjeraka, a ušao je i u Shazam Hall of Fame kao jedna od "najshazamanijih" pjesama ikada.
 
Nakon svjetskog uspjeha s prvijencem, ove godine vraćaju se s novim album "Blossom", s kojim dolaze u Zagreb u sklopu aktualne europske turneje. (Hina)

(R.P.B., 13.09.2017)