natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Association of Cultural Heritage Education, Finska


prijava: 15.10.2017.
mjesto: Finska

Za program Kreativna Europa potprogram Kultura Association of Cultural Heritage Education priprema projekt za natječaj za projekte suradnje pod nazivom Heritage Hubs: Practical Classes in Exploring, Sharing and Practicing the Cultures of Ourselves and Others, a otvoreni su i za projekte vezane uz natječaj za Europsku godinu kulturne baštine 2018.

Association of Cultural Heritage Education je nevladina organizacija iz Finske koja se aktivno bavi edukacijom o kulturnoj baštini, prije svega materijalnom i nematerijalnom baštinom, kulturnim krajolicima te svjetskom baštinom. Baštinu ističu kao vrijedan izvor znanja i budućih vještina za dobrobit mladih i održiv razvoj društva. Misija organizacije je promicanje kulturnih vještina i kulturnih prava te podupiranje formiranja identiteta i aktivnog sudjelovanja djece i mladih u procesu stvaranja baštine.
 
Projekt "Heritage Hubs" ima za cilj razviti praktičan alat i metodu koju bi primjenjivali obrazovni stručnjaci i škole diljem Europe kako bi se omogućila integracija baštine, kulture i interkulturnog dijaloga i učenja u svakodnevnom radu. Association of Cultural Heritage Education traži potencijalne partnere u svim zemljama koje ispunjavaju uvjete programa Kreativna Europa. Konkretno, željeli bi surađivati s kulturnim organizacijama koje već rade sa školama i organizacijama koje mogu provesti istraživanja i procjenu predložene metode.
 
Kontakt:
E: hanna.lamsa@kulttuuriperintokasvatus.fi
 
Partner search from Finland

(R.P.B., 13.09.2017)