natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Les Dissonances, Francuska


mjesto: Francuska; Pariz

Les Dissonances traže partnere za projekt u programu Kreativna Europa potprogram Kultura koji mogu biti glazbena ili konzervatorska sveučilišta, a koji istražuju pitanje glazbene pozadine kako bi postali profesionalci i pokušali unaprijediti vještine glazbenika. Partneri također mogu biti i koncertne dvorane ili orkestri koji žele testirati nove modele za vlastiti umjetnički razvoj.

Zainteresirani su i za dijeljenje svojeg iskustva s drugim umjetničkim kolektivima (umjetnost, ples, kazalište i sl.) koji istražuju mjesto pojedinca unutar kolektiva i ispituju nove modele upravljanja.

Les Dissonances je kolektiv glazbenika kojeg je 2004. godine osnovao violinist David Grimal a koji okuplja međunarodne soliste, glazbenike vodećih europskih orkestara te mlade talente. U ovakvom kreativnom laboratoriju glazbenici doživljavaju glazbu kroz iznova otkrivene radosti i izvode remek-djela simfonijskog repertoara bez dirigenta u duhu komorne glazbe. Les Dissonances kolektiv prije svega je rezultat zajedničkih ideala, suradnje koja se temelji na izvrsnosti i dijeljenja. Organizacija se temelji na povjerenju, uzajamnom slušanju i susretljivosti svakog člana, što je oprečno s današnjim društvom u kojem su svi usredotočeni samo na postizanje zajedničkog cilja.

Kolektiv glazbenika Les Dissonances želi se uključiti u program Kreativna Europa s dva cilja: 1) suradnja s institucijama kako bi se stvorila Akademija Les Dissonances koja bi mladim talentima pružila mogućnost eksperimentiranja s alternativnim načinima sviranja glazbe, a s ciljem inovativnog pristupa klasičnoj glazbi; 2) suradnja s profesionalcima iz drugih sektora koji se bave umjetničkim i kolektivnim projektima. 

Les Dissonances traže partnere za projekt u programu Kreativna Europa potprogram Kultura koji mogu biti glazbena ili konzervatorska sveučilišta, a koji istražuju pitanje glazbene pozadine kako bi postali profesionalci i pokušali unaprijediti vještine glazbenika. Partneri također mogu biti i koncertne dvorane ili orkestri koji žele testirati nove modele za vlastiti umjetnički razvoj. Zainteresirani su i za dijeljenje svojeg iskustva s drugim umjetničkim kolektivima (umjetnost, ples, kazalište i sl.) koji istražuju mjesto pojedinca unutar kolektiva i ispituju nove modele upravljanja.

Kontakt:
Aurélia Gaudio
E: aurelia.gaudio@les-dissonances.eu
Marielle Cohen
E: marielle.cohen@les-dissonances.eu
T: +33 (0)6 20 57 41 90

Partner search from France

Rok za prijavu: jesen 2017.

(R.P.B., 13.09.2017)