natječaj

Poziv mladim umjetnicima za izlaganje u sklopu programa Zvučni zid


prijava: 15.10.2017.
mjesto: Rijeka

Galerija SKC poziva diplomante ili tek diplomirane umjetnike i umjetničke grupe da se predstave samostalnim izložbama organiziranim u sklopu programa Zvučni zid. Prijaviti se mogu diplomski projekti iz područja vizualnih, novomedijskih i performativnih umjetničkih praksi, nastali tijekom 2016. i 2017. godine. Prijave se primaju do 15. listopada 2017.!

Prijava mora uključivati:
 
•  vizualni i tekstualni materijal u pdf formatu (kratki tekstualni opis rada, autorske koncepcije i projekta, vizualnu dokumentaciju),
•  kratku biografiju autora ili grupe autora podatke o autoru ili grupi autora (adresa, e-mail i telefonski kontakt,
•  specifikacije tehničkih i logističkih potreba za realizaciju izložbe.
 
Izložbe u programu Zvučni zid održat će se u listopadu i studenom 2017. godine, u Galeriji SKC (Palach) u Rijeci.
 
Selekcijski žiri: Lucija Polonijo (Galerija SKC), Sara Salamon (Filmaktiv), Marina Tkalčić (MMSU Rijeka), Kora Girin (MMSU Rijeka) i Mia Krneta (studentica povijesti umjetnosti, FFRI).
 
Prijave se šalju na e-mail: skc.galerija@gmail.com do 15. listopada 2017.
 
Autori radova bit će obaviješteni elektronskom poštom o rezultatima natječaja. Odabranim autorima pokriti će se puni troškovi te osigurati smještaj u Rijeci.
 
O programu:
 
Probijanje zvučnog zida, napuštanje „sigurne“ zone obrazovanja,  težak je početak mladih umjetnika koji su još uvijek nepoznati sceni. Samostalna izložba omogućuje im adekvatnu prezentaciju javnosti kao i stjecanje određenog iskustva za formalni ulazak u različita umjetnička društva (HDLU, ULUPUH). S druge strane, šira umjetnička scena i javnost stječe uvid u nove energije i aktualnosti koje su itekako bitne za probijanje  zajedničkog kreativnog zida.  Programom se pokušava i razviti interes studentske populacije za izlagačke prakse.
Izložbe u sklopu programa odvijat će se u Galeriji SKC u Rijeci. Djelovanje Galerije SKC usmjereno je prvenstveno studentskoj populaciji i mladim, neafirmiranim umjetnicima. Program Galerije SKC već četvrtu godinu za redom vode studenti Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci.
 
Program Zvučni zid podržava Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.
 
www.skc.uniri.hr
https://www.facebook.com/skc.rijeka/

(R.P.B., 15.09.2017)