natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Miniatura City Theater, Poljska


mjesto: Gdansk, Poljska

Miniatura City Theater je najstarije kazalište za djecu i mlade u Poljskoj. Zainteresirani su za partnerstvo na projektima suradnje u programu Kreativna Europa potprogram Kultura u kojima mogu usavršiti i razvijati vještine i znanja, razmjenjivati iskustva i razvijati nove inovativne pristupe razvoja publike, uključivanja publike i pronalaženja nove.

Otvoreni za sve zanimljive ideje na kojima bi moglo biti potrebno iskustvo, čak i ako nisu povezane s razvojem publike. Također, žele sudjelovati na projektima iz područja edukacije, kazališta, razvoja publike i umjetničke mobilnosti.
 
Imaju iskustva  u sudjelovanju u raznim nacionalnim i europskim programima  - bili su vodeći partner na projektu „Blue Planet“ u suradnji s Udrugom nezavisnih kazališta s Islanda financiranog iz EEA fonda.  
 
Njihov repertoar namijenjen je cijeloj obitelji, a uključuje i mlade umjetnike iz Poljske i inozemstva. Kroz sezonu izvedu oko 300 predstava koje posjeti više od 55.000 posjetitelja, a razvijaju i program za djecu do 12 mjeseci. Kroz sezonu izvedu oko 300 predstava koje posjeti više od 55.000 posjetitelja, a razvijaju i program za djecu do 12 mjeseci. Osim toga, Miniatura City Theater želi izaći iz okvira standardnih kazališnih aktivnosti, zbog čega su osmislili razne aktivnosti koje su usmjerene na ulazak u javni prostor grada. Repertoar kazališta popunjen je i događajima koji prate premijere ili koji su u koprodukciji s drugim kulturnim ustanovama, izdavačima ili nevladinim organizacijama. To uključuje obiteljske radionice, panele i rasprave, sajmove knjiga, festivale ili gostujuće kazališne predstave. Organiziraju i bienalni festival "Što je novo?" posvećen novim temama i oblicima u kazalištu za djecu i mlade. Posljednje izdanje, 2016. godine, bilo je na temu kazališta za mlade ljude, na koji način ga stvoriti, kako uključiti mlade i povezati ih s kazalištem.
 
Kontakt:
Miniatura City Theatre
Agnieszka Kochanowska
T: 0048 885 770 826
E : agnieszka.kochanowska@teatrminiatura.pl

Rok za prijave: jesen 2017.

Partner search - Miniatura City Theater, Poljska

(R.P.B., 27.09.2017)