Preskočite na glavni sadržaj

Opuštena pozornica & Kino Cirkus - večer kratkih cirkuskih formi i filmova cirkuske tematike

Opuštena pozornica je novi program Cirkorame, namijenjen prezentaciji umjetničkih istraživanja u kontekstu kratkih cirkuskih formi određene tematike. Cilj je predstaviti cirkuske umjetnike koji rade na nekom od svojih istraživanja i umjetničkih kreacija, a koji se mogu uklopiti u zadanu temu. Za prvu temu odabran je 'krug'.
vrijeme: 27.10.2019. 19 h
mjesto: Zagreb; DZIU Medika, Pierottijeva 11
Ovo je prva u nizu »Opuštenih pozornica« na kojoj će se predstaviti nekoliko umjetnika iz Zagreba i okolice, svojim solo isječcima iz materijala na kojem rade.

 

Kino Cirkus nastaje 2014. godine kao projekt suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100 iz Splita, s ciljem prikazivanja filmova cirkuske tematike uz koji publika može proširiti svoja znanja o slojevitosti cirkuske umjetnosti, njenom značaju, povijesti i razvoju, ali i hraniti svoju inspiraciju ako se bave nekim oblikom umjetničkog izražavanja.

 

Do sada je u Splitu prikazano 40ak (dokumentarnih, igranih, animiranih, eksperimentalnih) filmova različite cirkuske tematike.

 

2018. ovom projektu se priključuje i Cirkorama.

 

Za ovu priliku odabrano je nekoliko kratkih dokumetarnih filmova iz serije »Circus Post«.

 

»Circus Post« je serija od 15 kratkih filmova o suvremenom cirkusu, produkcijski potpisana od strane Crying Out Loud – londonske kreativne produkcije koja za cilj ima otkrivanje i pronalaženje novih i nezaboravnih djela za publiku svih dobnih skupina i opredjeljenja. Režiju potpisuje Deborah May koja svojim radom kontekstualizira razvoj suvremenog cirkusa u proteklih 40 godina.

 

8 kratkih dokumentaraca koje ćemo prikazati kroz večer:

 

*What is Circus? (5:35)

*Circus in Medina (12:27)

*Picadilly Circus Circus (10:08)

*Place des Anges (9:01)

*Manifestly Phia (13:49)

*Petit Mal (9:50)

*Rouge (12:08)

*Signature Prop (12:13)

 

Program je namijenjen svim uzrastima.

 

Program organizira Cirkorama, a sufinanciran je sredstvima Zaklade kultura nova, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba.

Kino cirkus se realizira u partnerstvu sa ROOM 100 i u suradnji sa Crying Out Loud.

 

Ulaz je besplatan uz dobrodošlu dobrovoljnu donaciju!

 

Facebook event