Preskočite na glavni sadržaj

Književne prilike u 21. stoljeću kroz oči mladih i iskusnih autora na tribini u 'Močvari'

Klub Močvara organizira još jednu tribinu pod nazivom 'Rani radovi' koja se organizira u sklopu programa 'Književnost u Močvari', a koja će se održati u ponedjeljak, 28. listopada, s početkom u 20 sati. Na ovoj će tribini gostovati autori Mira Petrović (Split), Dora Šustić (Rijeka/Prag) i Damir Karakaš (Plašćica/Zagreb), a razgovor će moderirati Robert Perišić. Ulaz na program je slobodan!
vrijeme: 28.10.2019. 20 h
mjesto: Zagreb, Varaždin, Split, Rijeka
url: http://klikerfestival.com/
Program „Književnost u Močvari” tribinom „Rani radovi” promovira mlade autore do 35 godina (ovoga su puta to Mira Petrović i Dora Šustić) a ugošćuje redovito i jednog autora sa stažom (ovoga je puta to Damir Karakaš). „Rani radovi” su većinom fokusirani na mlađu scenu, kao i na međugeneracijski književni dijalog.
 
Autori će po 10 minuta čitati svoje radove, a usput će se komentirati i književne prilike u 21. stoljeću s prognozama za njihovu budućnost. S obzirom na geografsku raštrkanost samih autora, razgovorom će se šetati između Splita, Praga, Rijeke, Like, a možda čak i do Zagreba. Bit će to razgovor o teškoj književnoj teoriji i istom takvom životu, uz velik napor da se riješe najveće enigme stvaralaštva.
 
Mira Petrović rođena je 1989. u Splitu, piše prozu i poeziju, a za svoj je rad nagrađena nagradom za mlade autore „Sedmica i Kritična masa 2019”. Dora Šustić rođena je 1991. u Rijeci, a završila je preddiplomski studij političkih znanosti u Ljubljani i diplomski studij scenaristike na praškoj FAMU. Također piše prozu i poeziju, a ove je godine ušla u finale nagrade „Prozak” za svoj prvi roman „O muškarcu koji razgovara sa psima”. Damir Karakaš nagrađivan je prozaik rođen 1967. u selu Plašćica. Napisao je brojne romane i zbirke priča, a prevođen je na desetak jezika.

Facebook događaj