Preskočite na glavni sadržaj

Gradsko kazalište lutaka Rijeka praizvest će predstavu 'Flekavac'

Gradsko kazalište lutaka (GKL) Rijeka 31. listopada praizvest će predstavu 'Flekavac', prvi dramski tekst Nine Mitrović namijenjen djeci i lutkarskim kazalištima, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinstvo.
vrijeme: 31.10.2019.
mjesto: Rijeka; Gradsko kazalište lutaka, Blaža Polića 6
url: http://www.gkl-rijeka.hr/
Ravnateljica GKL Rijeka Magdalena Lupi Alvir rekla je da predstava govori o problemima odrastanja danas, ali i pitanjima dječje slobode i kreativnosti. "Flekavac" je spoj realističnog i nadrealističkog, glumačke i lutkarske izvedbe a ujedno je likovno i glazbeno vrlo urbana, kazala je Lupi Alvir.

 

Redateljica Renata Carola Gatica istaknula je da je predstava nastala kao zajednička kreacija cjelokupnog autorskog i glumačkog tima. Bavimo se pitanjima koliko su se promijenili odnosi roditelja i djece danas u odnosu na vremena samo jedne generacije unazad, rekla je. Priča je univerzalna, ali se radnja događa u Rijeci, navela je redateljica.

 

Naslovni lik Flekavac je dječak buntovnik, koji smatra da ne treba slušati savjete i upute roditelja, ali jednog dana shvaća da je odgovoran za sve što radi i govori.

 

Kreatorica lutaka, scenografije i kostima Alena Pavlović likovno je predstavu oblikovala izrazito urbano, donekle stripovskom estetikom. Predstava obiluje songovima skladatelja i autora tekstova Ivane Đule i Luke Vrbanića, skladanim u stilu hip-hopa pa i punka.

 

U glavnoj ulozi nastupa David Petrović, a u ostalima su Petra Šarac, Zlatko Vicić, Damir Orlić, Alex Đaković i Andrea Špindel. Koreograf je Damian Cortes Alberti, a oblikovatelj svjetla Sanjin Seršić.

 

Predstava je namijenjena za djecu stariju od pet godina. (Hina)