natječaj

Međunarodni fotografski natječaj na temu vode


prijava: 07.10.2017.

Fotoklub Rijeka organizira međunarodni fotografski natječaj Treći element 2017. na temu vode. Zadnji dan prijave je na natječaj je 7. listopada  2017. godine.

Opća pravila:

1. Organizator natječaja je Fotoklub Rijeka.
2. Natječaj  TREĆI ELEMENT održava se jednom godišnje.
3. Sudionik natječaja prijavljuje isključivo svoje fotografije i  preuzima odgovornost  za autentičnost  i sadržaj prijavljenih fotografija.
4. Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja.
5. Autorsko pravo: autor daje suglasnost organizatoru natječaja da bez naknade može objavljivati prijavljene fotografije uz jasan potpis autora, a u svrhu promocije izložbe.
6. Autor treba navesti mjesto i godinu nastanka fotografije. Navođenjem mjesta i godine snimanja, dajemo ozbiljnost i dostojanstvo našoj struci u proučavanju fotografskog stvaralaštva, a i svim drugim stručnjacima u proučavanju teme ovog natječaja.
7. Organizator će koristiti odabrane fotografije s izložbe za poticanje i unapređivanje fotografskog stvaralaštva.
8. Neke od izabranih fotografija bit će tiskane na promotivnom materijalu izložbe, npr. na pozivnici za otvorenje izložbe i pratećih manifestacija, na plakatu ili na informaciji za novinare. Svi spomenuti oblici objava su nekomercijalne vrijednosti i jedina im je svrha promocija izložbe i autora. Svaki autor čije fotografije budu korištene ili reproducirane u katalogu ili nekoj drugoj publikaciji, bit će obaviješteni dobit će primjerke tih publikacija u elektronskom obliku na adresu koja je navedena u prijavnici. Moralna autorska prava, u smislu ispravnog potpisivanja autora na tiskanim djelima, bit će u potpunosti poštovana.
9. Izabrane i nagrađene fotografije bit će reproducirane u katalogu, bez plaćanja naknade autorima.

Natječaj:

Tema natječaja Treći element: Voda
Broj fotografija i način prijave:

Svaki autor može prijaviti najviše šest /6/ fotografija isključivo e-prijavnicom i ne starije od dvije godine. Dopušteni nastavci datoteka: jpg, jpeg. Dopuštena veličina datoteke: duža strana 4000 pixela i rezolucije 300 dpi.

Autor može prijaviti fotografski niz kao fotopriču tj. kolekciju i ona se prihvaća kao jedan rad.

Fotopriča ili kolekcija mora  biti točno označena kao kolekcija u prijavnici i u potpisu datoteka na istovjetan način.

Tehnika:

Nema ograničenja;  fotografije mogu biti crno-bijele, monokromatske ili u boji.

Participacija:

Za sudjelovanje na ovom natječaju ne plaća se participacija.

Slanje fotografija:

Fotografije zajedno s prijavnicom šalju se na e-adresu: thethirdelementfcr@gmail.com.

Nepotpune prijave organizator neće uvažiti.

Opširnije:
http://photori.org/photori/treci-element-2017/

 

(D.H.F., 29.09.2017)

Tagovi: treći element