natječaj, radionica, kolonija

Autonomni kulturni centar poziva na sudjelovanje


prijava: 07.10.2017.
mjesto: Zagreb; AKC Medika – Filmski studio, Pierottijeva 11

Autonomni kulturni centar objavljuje otvoreni poziv na sudjelovanje u kreiranju interaktivne izvedbe za glumice/plesačice u Skaraventer Project-u / Hot Dog — distopijskoj kazališnoj predstavi. Uz predstavu, otvorene su prijave i za sudjelovanje na radionicama break dance-a Break It Out Bboy / Bgirl radionice. Sve prijave zaprimaju se zaključno sa 7. listopadom!

Skaraventer Project / Hot Dog — distopijska kazališna predstava, traži glumice/plesačice za kreiranje predstave Hod Dog  u trajanju od 08-28.listopada 2017. godine, u prostoru bivše tvornice Medika, Pierottijeva 11, Zagreb.

Koncept i režiju supotpisuju  Lucia Falco i Marcello Serafino (Skaraventer Project), a produkciju SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride, program u suradnji AKC Attacka i Udruge Cirkorama. Finalna izvedba planirana je za 28.10.2017. u Filmskom studiju u Medici.

Svrha ove suradnje s odabranom plesačicom/glumicom je sukreiranje živog nastupa, pod vodstvom Lucije (redateljice) i Marcija (glumca, redatelja). Odabrana plesačica/glumica će s trupom podijeliti iskustvo backstage-a i javne izvedbe, apostrofirajući u izvedbi vlastiti doprinos. Glavni cilj ovog projekta je započeti kontinuiranu međunarodnu suradnju talijanskih i hrvatskih umjetnika i umjetnica.

Za sudionike/sudionice projekta nije predviđena autorska naknada, već isključivo cjelovita produkcijska podrška.

Aplikacije na ovaj poziv potrebno je poslati u obliku CV-a i pisma motivacije (oboje na engleskom jeziku), zaključno do 7.10.2017., na email: skaraventer@gmail.com
 
Hot Dog, sažetak:
U bliskoj budućnosti, u kapitalističkom i fašističkom društvu, svi muškarci i žene koji ne podupiru kôd ponašanja izdan od strane središnjeg ureda za sreću, usmjereni su u kampove za obnovu proteina (“CRP”). Ondje, po ciklusu psiho-dijetetskog tretmana, zatvorenici su “obnovljeni” (točnije – zaklani, mljeveni i pretvoreni u hamburger), te posluženi u fast food franšizi “FRANKEN”. Samo poneki su upoznati s činjenicom da je glavni dioničar FRANKEN društva – upravo sami Predsjednik Sreće.
 
SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride projekt je kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Udruga Cirkorama unutar AKC Medika. Projekt je neprofitnog karaktera, a za cilj ima afirmiranje i povezivanje avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. Razvija i promovira eksperimentalne strategije za privlačenje nove publike i uspostavljanje suvremenog umjetničkog diskursa. SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride potiče svaki umjetnički opravdan, radikalan ili suptilan, postupak stvaranja izvedbe. Projekt financijski podržavaju Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, te Zaklada Kultura Nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva koje financijski podržavaju Autonomni kulturni centar.
 
Break It Out Bboy/Bgirl radionice suradnički je program Autonomnog kulturnog centra, udruge „Savršeni Krug“ i udruge „OK“ .

Radi se o nizu break dance radionica za sve uzraste koje će u jesenskom ciklusu započeti s realizacijom 7.listopada. Dinamika održavanja radionica je svaki petak od 19.00 sati (trajanje 90 minuta) završno sa 27. listopadom.

Metode rada na radionicama bazirane su na grupnom i individualnom pristupu, uz prilagodbu za razne razine znanja i vještina break dancea, pa će tako mjesto na radionicama biti otvoreno i za početnike/ce i napredne polaznike/ce. Treninzi po grupama odvijati će se paralelno, a sudjelovanje na radionicama je besplatno.

U ovom ciklusu voditelji radionica su sljedeći:
Atomic Roc (FreeStyle Kings)
Super Sale (Atomic Dance Factory)
Sinfy (Mind Will)
Active (Megablast)

Svi zainteresirani/e za pohađanje radionica break dance-a mogu se prijaviti na slijedećem linku: https://goo.gl/g6gfxs. Radionice su besplatne.

Program Autonomnog kulturnog centra realiziran je uz podršku Grada Zagreba - Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport, Ministarstva kulture republike Hrvatske, Zaklade Kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

(R.P.B., 02.10.2017)