Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Vendi Vernić u Galeriji Kupola

Izložba Vendi Vernić 'Izašlo iz kabanice', održava se od 5. do 21. studenog 2019., u Galeriji Kupola, Gradske knjižnice Zagreb, u okviru Programa predstavljanja hrvatskih ilustratora. Otvorenje izložbe je u ponedjeljak, 4. studenog, u 19 sati.
vrijeme: 04.11.2019.
mjesto: Zagreb, KGZ, Galerija Kupola
url: http://www.kgz.hr
 
“Svi smo mi izašli ispod Gogoljeve kabanice” – misao je najčešće pripisana Dostojevskom, a izražava koliko je snažan utjecaj ta priča imala na književnost.

Ideja o ilustriranju Gogoljevih priča potječe još s moje diplomske godine na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, no tada nije došla dalje od nekolicine skica i crteža. Tek godinu i pol kasnije, pretežno u večernjim satima rujna 2016., nastala je serija od 5 ilustracija prema Kabanici za koje nakon nekoliko mjeseci, na svoje ogromno iznenađenje i radost, doznajem da su izabrane, među tisućama prijava, za veliku međunarodnu izložbu ilustratora na Sajmu dječje knjige u Bologni. Potaknuta tim uspjehom, slijedeće se godine prijavljujem s ilustracijama kratke apsurdne priče Krokodil Dostojevskog, koje mi osim drugog sudjelovanja na izložbi, donose i nagradu Sajma za najboljeg mladog ilustratora... -  Vendi Vernić

Deplijan (.pdf)

Program predstavljanja hrvatskih ilustratora