Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje knjige: Paška čipka na izložbama u Zagrebu i inozemstvu

Etnološki odjel Narodnog muzeja Zadar najavljuje predstavljanje knjige 'Paška čipka na izložbama u Zagrebu i inozemstvu', autora Ive Palčića. Predstavljanje će se održati u petak, 8. studenog 2019., u 12 sati, u Gradskoj loži.
vrijeme: 08.11.2019.
mjesto: Zadar, Gradska loža
url: http://www.nmz.hr/

Ivo Palčić rođen je u Pagu. Diplomirao je 1979. na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Radio je kao dopisnik Radio Zadra, Večernjeg lista i Vjesnika, a surađivao je i s drugim izdanjima nekadašnjeg NIŠRO VJESNIK (Studio, Start, Arena), zatim s riječkim Novim listom, zadarskim Narodnim listom i Zadarskim listom, Hrvatskom televizijom (RTv centrom Rijeka) te s drugim publikacijama (Dometi, Kontura, Hrvatske šume, EuroCity, Franina i Jurina.
Autor je knjiga 'Meštri s paškog kamenjara', 'Večernji razgovori' ( s književnikom Antom Zemljarom), te 'Paški most izgradnja, obrana, obnova'.
U vlastitoj nakladi tiskao je knjižicu 'Paška robinja hrvatska pučka drama' te najnoviju 'PAŠKA ČIPKA na izložbama u Zagrebu i inozemstvu' (2019).

Knjiga 'PAŠKA ČIPKA na izložbama u Zagrebu i inozemstvu' prvenstveno je doprinos poznavanju povijesti suvremenog paškog čipkarstva, zaštićenog nematerijalnog kulturnog dobra.