Preskočite na glavni sadržaj

Plesni zbirkus - manifestacija suvremenog plesa i novog cirkusa za djecu

Manifestacija suvremenog plesa i novog cirkusa za djecu - Plesni zbirkus će se održavati u Rijeci vikendima od 10. studenog do 8. prosinca 2019. Posebnost Plesnog zbirkusa je u tome što su čitav program predstava i radionica, kao i samo ime i vizualni identitet manifestacije, odabrala i osmislila djeca u suradnji sa stručnim edukatorima/cama.
vrijeme: 10.11.2019.
mjesto: Rijeka
url: https://www.latest.facebook.com/prostor.plus.7/
Cijeli kreativni proces dogodio se tijekom ciklusa radionica Festivalska smišljaonica, u sklopu projekta “Žiroskop - civilno-javno partnerstvo u upravljanju prostorima kulture u Rijeci”.

 

Plesni zbirkus – zabava uz ples i cirkus jedina je manifestacija u regiji koju suprogramiraju djeca te time garantiraju zabavan i edukativan program za riječke klince, na koji su pozvani i odrasli.

 

Plesni zbirkus – zabava uz ples i cirkus se službeno otvara u Filodrammatici u 10 sati interaktivnom radionicom/predstavom za djecu predškolskog uzrasta "Astronauti", a svoja vrata otvara širokoj publici u 18 sati u Filodrammatici atraktivnom predstavom s akrobacijama na svili i trapezu "Mala noćna mora" zagrebačkog crikuskog kolektiva Trycicle Trauma.

 

U 10 sati Umjetnička organizacija SHOOMA iz Bjelovara izvest će  interaktivnu kazališno-plesnu predstavu “Astronauti” za djecu uzrasta od 4 do 8 godina. Okosnica ove predstave je sudjelovanje djece, tako da ona, s izvođačima, provode astronautske vježbe kao pripremu za “putovanje u svemir”, kreiraju vlastite pokrete i tako – postaju astronauti i plešu.

 

S obzirom na ograničen broj djece sudionika/ca u predstavi Astronauti, molimo rezervirati mjesto na mail: plesnizbirkus@gmail.com.

 

Trailer predstave možete pogledati na ovoj poveznici.

 

Nakon putovanja u svemir, istoga dana u Filodrammatici u 18 sati kolektiv Tricycle Trauma izvest će predstavu suvremenog cirkusa za djecu i mlade “Mala noćna mora”. Ovo je naizgled jednostavna priča za malu djecu o snovima i noćnim morama, prevladavanju strahova i razvijanju mašte, Nastala je prema istoimenoj dvojezičnoj slikovnici hrvatske autorice Irene Zelene i iako je prvenstveno namijenjena osnovnoškolskom uzrastu, u njoj jednako uživaju i stariji jer u maniri suvremenog cirkusa i kazališnog klauna publici donosi nove i svježe izvedbene elemente u ruhu akrobacija na trapezu i svili uz glazbenu podlogu Toma Waitsa, Ramonesa i Shostakovicha. Kroz dinamičnu igru plesa i pokreta Trycicle Trauma predstavlja priču o naizgled jednostavnim dilemama, koja se protežu na bitna životna pitanja.

 

Trailer predstave možete pogledati na ovoj poveznici.

 

Prijave na radionice u sklopu programa Plesnog zbirkusa zaprimaju se do popunjenja mjesta na radionici ili tri dana prije početka svake radionice. Na radionice se moguće prijaviti putem maila plesnizbirkus@gmail.com.

 

Ulaznice za sve predstave u sklopu Plesnog zbirkusa, mogu se nabaviti na blagajni na mjestu izvedbe jedan sat prije početka svake predstave te koštaju 20 kuna.

 

Program manifestacije potražite na Facebook eventu