Preskočite na glavni sadržaj

Art-kino Croatia iz Rijeke sudjeluje u simultanome događanju Lux Film Days

Art-kino Croatia iz Rijeke jedino je hrvatsko kino koje sudjeluje u simultanome događanju Lux Film Days, što ga zajedno organiziraju Potprogram MEDIA i Europski parlament 6. studenog 2019., s prijenosom uživo (live streaming) iz Bruxellesa.
vrijeme: 06.11.2019.
mjesto: Rijeka
url: https://www.art-kino.org/hr/
 

Potprogram MEDIA u suradnji s Europskim parlamentom izabrao je Art-kino Croatia iz Rijeke kao jedino hrvatsko kino u kojem će se 6. studenog s početkom u 20,30 sati, obilježiti događanje Lux Film Days.

 

Film Bog postoji, njeno ime je Petrunija Teone Strugar Mitevske simultano će se prikazati u kinima diljem Europe, a nakon njega će uslijediti razgovor s redateljicom filma u prijenosu uživo iz Bruxellesa. U ovoj makedonskoj crnoj komediji ovjenčanom nagradom ekumenskog žirija na Berlinaleu redateljica donosi satiru temeljenu na istinitoj priči o ženi koja ulazi u okršaj sa zastarjelim patrijarhalnim tradicijama. Ulaz na film je slobodan.

 

Lux Film Prize je nagrada koju dodjeljuje Europski parlament, a ima dva glavna cilja: poboljšati distribuciju europskih filmova u Europi i poticati javnu raspravu o važnim društvenim pitanjima diljem Europe.

 

Ove su godine u najužoj konkurenciji nominirana tri europska filma: spomenuti Bog postoji, njeno ime je Petrunija, Vlast Rodriga Sorogoyena te Zaboravljeni slučaj Hammarskjöld Madsa Brüggera. Odluka o ovogodišnjem pobjedniku bit će objavljena 27. studenoga u Strasbourgu, u Francuskoj.

 

*Vijest je preuzeta sa službene stranice DKE-Ured MEDIA Hrvatske.

 

Izvor: HAVC