natječaj, audicija

Audicijska radionica Crvenih nosova - klaunovadoktora


vrijeme: 16.10.2017. - 17.10.2017.
prijava: 13.10.2017.
mjesto: Zagreb; Mjesni odbor Andrija Medulić, MedulićevA 30

Udruga Crveni nosovi - klaunovidoktori u potrazi je za budućim klaunovimadoktorima koji bi svoj posao posvetili donošenju radosti i smijeha bolesnima i nemoćnima. Pozivaju se svi zainteresirani glumci, glazbenici, cirkusanti, dramski pedagozi, plesači i drugi kandidati iz područja izvedbenih umjetnosti da pristupe audicijskoj radionici i krenu u potragu za vlastitim klaunom, 16. listopada od 9,30 do 17 sati i 17. listopada od 9,30 do 18 sati u Mjesnom odboru 'Andrija Medulić' u Medulićevoj 30 u Zagrebu.

Za audicijsku radionicu kandidat treba pripremiti  kratku klaunovsku etidu u trajanju od 3 do 5 minuta, u kostimu ili dijelu kostima, kako bi pokazao svoje viđenje klauna.
 
Radionica je usmjerena osnovama klauna, kreiranju karaktera i ostalim klaunovskim tehnikama, baziranim na Lecoqovoj školi kazališta pokreta, mime i klauna.
 
Audicijsku će radionicu voditi Giora Seeliger, glumac i kazališni redatelj, klaun, umjetnički direktor i osnivač međunarodne organizacije Red Noses Clowndoctors International te osnivač Međunarodne škole humora u Beču te Zoran Vukić, osnivač i umjetnički direktor Crvenih nosova - klaunovadoktora.
 
Kandidat je obvezan prisustvovati na obje radionice čitavo vrijeme.
 
Proces prijave:
Životopis na engleskom jeziku sa slikom i naglaskom na umjetnički angažman i školovanje te vještine koje mogu biti korisne u radu klaunovadoktora molimo poslati na info@crveninosovi.hr najkasnije do petka, 13. listopada u 12 sati.

Udruga Crveni nosovi klaunovidoktori dio je međunarodne organizacije Red Noses Clowndoctors International, a u Hrvatskoj djeluje već 7 godina. Redovito posjećuju djecu koja se liječe u bolnicama u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Splitu, Vukovaru, Vinkovcima i Zadru te starije i nemoćne osobe u domovima u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku.

Osim redovnih programa, izvode i posebne programe kao što su:
Karavan Orkestar, interaktivna glazbena predstava za djecu s teškoćama u razvoju
Cirkus Pacijentus, višednevna radionica cirkuskih vještina za djecu na dugotrajnom liječenju u bolnici
Cirkus Varijete, višednevna radionica cirkuskih vještina za starije osobe u domovima
Intenzivan osmijeh, intervencija klaunadoktora za vrijeme težih bolničkih pretraga i postupaka te dežurstvo klauna za vrijeme pripreme djeteta za operaciju.
 
Više informacija o udruzi pronađite na www.crveninosovi.hr!

(R.P.B., 10.10.2017)