Preskočite na glavni sadržaj

Projekcijom Vrdoljakova 'Generala' otvoren 13. Mostar Film Festival

Projekcijom filma ‘General’ u četvrtak je otvoren 13. Mostarski Film Festival (MOFF) na kojemu će u natjecateljskoj konkurenciji biti prikazana tri hrvatska filma te još tri rađena u koprodukciji s drugim državama.
vrijeme: 28.11.2019.
mjesto: Bosna i Hercegovina; Mostar
url: http://www.moff.ba/
Festival je proglasio otvorenim redatelj Antun Vrdoljak koji je izrazio zadovoljstvo što je u Mostaru za kojega je rekao da je njegov grad.

 

”Mogu reći kako sam u Mostaru među svojima. Tu sam se školovao, snimao i radio, a danas sam presretan jer će moji Mostarci prvoga dana festivala gledati baš moj film”, rekao je Vrdoljak.

 

U prepunoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače prikazan je njegov film ’General’ o životu generala Ante Gotovine koji se nalazi u natjecateljskom dijelu programa. Vrdoljaku je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić simbolično uručio i ključeve grada Mostara.

 

Direktor MOFF-a, glumac Slaven Knezović, rođeni Mostarac, rekao je kako je festival ostvario svoju misiju, Mostar je dobio kino nakon duljeg vremena nakon rata te su u njemu snimljena tri filma.

 

“Uporni smo i uspješno prelazimo sve prepreke. Iza sebe imamo snimljena tri dugometražna filma i trinaest godina festivalske tradicije, a na tome sigurno nećemo stati. Nastavit ćemo da Mostar bar na trenutak učinimo filmskim gradom”, rekao je Knezović.

 

Uz film "General" iz Hrvatske će se prikazati još dva dugometražna filma ‘Dopunska nastava’ redatelja Ivana-Gorana Viteza, ‘Posljednji Srbin u Hrvatskoj’ Predraga Ličine, te filmovi rađeni u koprodukciji ‘Koja je ovo država’, ‘Šavovi’ te ‘Bog postoji i zove se Petrunija’.

 

Na kraju jednotjednog filmskog festivala dodijelit će se priznanja Stablo ljubavi za najbolja glumačka ostvarenja u protekloj godini. (Hina)